Szeretnék valakit elvitetni a rendőrséggel, megtehetem?
Ha ezt így tudod, minek tetted fel a kérdést? Ha meg feltetted, miért nem olvasod el a válaszokat, ahol egyébként leírták, hogy nem úgy van, ahogy írod.
És nem jogilag de emberileg: ki vagy te, hogy beleszólj anyád magánéletébe? Persze, jogilag örököltél részt a lakásból, de egyébként az az ő háza, miért nem keresel saját fészket és hagyod nyugton élni a párjával?
A tulajdonosnak pedig nincsen haszonélvezeti joga a tulajdonán. Haszonélvezeti jog csak idegen tulajdonon értelmezhető, mégpedig ez egy olyan jog, amely - fennállása idejére - korlátozza, sőt, bizonyos esetben kizárja a tulajdonos joggyakorlását.
Ugyanis a használat és hasznosítás, amik amúgy tulajdonosi részjogosultságok, a haszonélvezőt illetik meg. Anyukádnak holtig tartó haszonélvezeti joga van, így ezt buktad, akármilyen butaságokat is gondolsz/írsz itt össze.
Ezt már írtad, de már akkor sem volt helytálló.
Egyébként arra gondoltál már, hogy ha elviteted anyád élettársát, akár anyád téged fog kivágni a házból?
Véletlen küldtem el még egyszer 11:08-as ne "offolj" légyszíves halvány fogalmad sincs hogy mi a helyzet abból amit le írtam nem derül ki.(p.l.: tele hordta szeméttel az udvart, minden tiszta galambszar a galambjaitól, anyámnak egyetlen férfi volt az életében ezen a bunkón kívül,sajnos édesanyám nagyon könnyen befolyásolható.) És te milyen jogon ítélkezel? A butaságról meg annyit és ez mindenkinek szól
-EMBEREK EZT KÉRDEZTEM!!!
-EZT AKAROM MEGTUDNI!!!
A FIAM 25% ÁN BIZTOS HOGY van haszonélvezeti jogom mert az apja vagyok. AKKOR NEKEM MEKKORA JOGOM VAN MEGMONDANI KI LEHET ITT ÉS KI NEM?
EZ A KÉRDÉS!
Sehol nem írtam hogy a 25% tulajdon jogommal akarok valamit mert azt se írtam hogy van tulajdon jogom.
Ez a baj ezzel az országgal hogy mindenki csak okoskodik de tudni kevesen tudnak.
Attól még nincs haszonélvezeti jogod, hogy az apja vagy, te szerencsétlen!
Akkor van haszonélvezeti jogod, ha a szerződésben azt kikötöttétek, és a tulajdoni lapra be van jegyezve...
Édes Istenem, hova korcsosul még az emberiség, hogy ennyire butákkal van tele ez a fórum is!?
Az, hogy te vagy a szülője (nem a gyámja) nem egyenlő a haszonélvezeti joggal. A haszonélvezeti jog TELJESEN mást jelent.
Szerintem ne szólalj meg többet, mert folyamatosan csak égeted magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!