Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nyugdíjba ment közjegyző...

A nyugdíjba ment közjegyző iratait melyik, milyen irattárba adják le?

Figyelt kérdés

Hagyatéki ügyben nem kerestek meg évekkel ezelőtt, nem is tudom pontosan, hogy mikor. Igazából titokban tartották.

Nemrég kiderült, és hogy szeretném az akkori iratokat látni, kiderült, hogy az akkor eljáró közjegyző nyugdíjba ment és "iratai az irattárba kerültek leadásra".

De ahhoz, hogy a másik, az utód közjegyző kikérje az iratokat, tőlem kérik a PONTOS dátumát a halálozásnak. Amiről eleve tudják, hogy nem tudom.

Milyen irattárról beszélnek, hol lehet, hol keressem? Mert nekem nem kell, hogy a másik közjegyző kérje ki, ki tudom kérni magam is, ha tudom, melyik irattárról van szó.

Megyei jogú városról van szó.

2016. nov. 10. 16:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Aha; szóval neked kellett volna a MOKKnál válaszolni."

Miért is? Én ügyvéd vagyok, nem közjegyző. Ismerem őket, a működésüket, de nem, nekem nem kellett volna válaszolni.

De mondjuk, ha ilyen stílusban kerested meg őket is, ne csodálkozz, ha nem reagáltak. Szánalmas vagy.

2016. nov. 13. 08:47
 12/15 A kérdező kommentje:

Bocs, de nehéz elképzelni, hogy olyan személyeskedő STÍLUSban, ahogy "válaszolsz", valaki jogi végzettségű lenne.

Bár lehet, hogy nekem vannak illúzióim a jogi karok képzéséről.

2016. nov. 13. 15:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Én azt hiszem, hogy már többször feltettél itt hasonló tartalmú kérdést, és sose tudtak neked érdemleges választ adni, mert ezt csak személyesen lehet intézni. Ha jól emlékszem olyasmit irtál, hogy lakáshoz kötött betegséggel küzdesz, emiatt nem tudsz személyesen utánajárni. Esetleg meghatalmazol egy ügyvédet, de segitség nélkül, online szerintem ezt nem tudod megoldani. Valóban nem barátságosak a közjegyzői irodák, dehát ott sokmindent megtapasztalatk már örökösödési ügyekben... és törvény is van arra, hogy személybeazonositás nélkül nem intézhetnek.
2016. nov. 14. 20:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Pedig tényleg jogi végzettségű vagyok. Hidd el, a te stílusodat egy pap sem tudná elviselni.
2016. nov. 14. 20:50
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen, feltettem már kérdéseket; mind különböző volt, ahogy a helyzet változott. Kicsit olyan egy ilyen oldal, mint az orvos előtti váró, néha többet lehet tanulni, mint az elfoglalt-fáradt-esetleg elfogult orvostól.

A saját helyzetemtől függetlenül is nagyon érdekes a jogi-hatósági háttér, és tanulságos.

A levelet már föladtam, remélem választ kapok előbb-utóbb.

2016. nov. 14. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!