A nyugdíjba ment közjegyző iratait melyik, milyen irattárba adják le?
Hagyatéki ügyben nem kerestek meg évekkel ezelőtt, nem is tudom pontosan, hogy mikor. Igazából titokban tartották.
Nemrég kiderült, és hogy szeretném az akkori iratokat látni, kiderült, hogy az akkor eljáró közjegyző nyugdíjba ment és "iratai az irattárba kerültek leadásra".
De ahhoz, hogy a másik, az utód közjegyző kikérje az iratokat, tőlem kérik a PONTOS dátumát a halálozásnak. Amiről eleve tudják, hogy nem tudom.
Milyen irattárról beszélnek, hol lehet, hol keressem? Mert nekem nem kell, hogy a másik közjegyző kérje ki, ki tudom kérni magam is, ha tudom, melyik irattárról van szó.
Megyei jogú városról van szó.
"Aha; szóval neked kellett volna a MOKKnál válaszolni."
Miért is? Én ügyvéd vagyok, nem közjegyző. Ismerem őket, a működésüket, de nem, nekem nem kellett volna válaszolni.
De mondjuk, ha ilyen stílusban kerested meg őket is, ne csodálkozz, ha nem reagáltak. Szánalmas vagy.
Bocs, de nehéz elképzelni, hogy olyan személyeskedő STÍLUSban, ahogy "válaszolsz", valaki jogi végzettségű lenne.
Bár lehet, hogy nekem vannak illúzióim a jogi karok képzéséről.
Igen, feltettem már kérdéseket; mind különböző volt, ahogy a helyzet változott. Kicsit olyan egy ilyen oldal, mint az orvos előtti váró, néha többet lehet tanulni, mint az elfoglalt-fáradt-esetleg elfogult orvostól.
A saját helyzetemtől függetlenül is nagyon érdekes a jogi-hatósági háttér, és tanulságos.
A levelet már föladtam, remélem választ kapok előbb-utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!