Mi történik, ha egy bíró nyilvánvalóan jogellenesen ítélkezik?
Nem.Akkor dolgozna rosszul,ha részegen menne be és táncolna az asztalon.
Azért ezt a jogellenes dolgot kifejthetnéd bővebben.
Kizárt,hogy egy bíró jogellenesen döntsön.Max nem értesz egyet az ítélettel.
Kizárt, hogy egy bíró jogellenesen döntsön ?
Hányszor fordul elő, hogy a a Kúria eljárási hibákra hivatkozva ismételt eljárásra kötelezi az első fokú bíróságot. Mi is ez az eljárási hibának nevezett dolog ?
A bíró nem a törvények szerint járt el, tehát jogellenesen ítélkezett.
"Ha alkalmatlannak találják, akkor az adott bíróság elnöke felszólítja a lemondásra, ha nem történik meg, akkor az elsőfokú szolgálati bíróság dönt és ha úgy látja, felmenti a bírót."
de itt ki indíthat eljárást? h egy peres fél nagyon felháborítónak tartja a bíró viselkedését, akkor ő is kezdeményezhet eljárást vagy ez csak az elnök jogköre, mármint eleve a kezdeményezés is?
Maga a peres fél nem kezdeményezhet ilyet, de bejelentést mindenképpen tehet a bíróság elnökénél. Ha nem egy "kellemetlenkedő", tipikusan mindenkit feljelentő emberről van szó, általában meg szokták szépen vizsgálni, elegendő panasz után a bíróság elnöke úgyis soron kívüli értékelést fog elrendelni (illetve van pár eset, amikor automatikusan soron kívül értékelik a bírót).
hát nem tudom ... én már kétszer is tettem, de csak az eltussolást tapasztaltam.
xxxxxxxxxxxxxx
ide meg leírtam részletesen h miért nagyon is megalapozott, de töröltem, nem akarom h már este értem jöjjenek ... sajnos ilyen országban élünk.
Semmi, ebben az országban a bírók úgy döntenek, ahogyan akarnak! Bírói függetlenség!!!!!
Erre hivatkozva, jogukban áll jegyzőkönyveket hamisítani,
szakértői, pszichológiai véleményeket átkölteni, figyelmen kívül hagyni, átírni.Jelenleg Magyarországon a bírók egymást védik, így sem jogok, sem törvények nem igazán számítanak, olyan döntést hoz a bíró amilyet akar és azzal indokol amivel akar! A bírókat jelenleg nem lehet elszámoltatni, hála a bírói függetlenség intézményének! A bíróságokon nincs korrupció,nemrég ez jelent meg az újságokban, és a médiában ezért indokolt a bírói függetlenség! Eredmény: Nincs korruptabb jelenleg Magyarországon mint a Kúria, a bírói függetlenségre hivatkozva azt döntenek amit akarnak, nem jogokhoz, törvényekhez, sokszor a valósághoz sincs köze az indoklásuknak, döntésüknek. Jelenleg ellenük a sóhivatalnál lehet panaszt benyújtani! Máshol ezt a választ kapják az emberek: Megkérdeztük az eljáró bírókat, ők azt mondták nem éltek vissza a bírói jogkörükkel! Ezzel az ügy lezárva!!!!!
"akkor az elsőfokú szolgálati bíróság dönt és ha úgy látja, felmenti a bírót."
kíváncsi lennék, mondjuk az utóbbi 10 évben hányszor történt ilyen, pedig ugye még youtuben is fent van h XY bíró meghamisította a jkv-et. de hát ezeknek mindent lehet ugye ... a pénz nagy úr, hiába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!