Ha egy nő gyereket szeretne egy bizonyos férfitól, akkor az megoldható, ha a férfi beleegyezik, hogy ő lesz biológiailag az apja, hogy csak a nőé lesz a gyerek?
Nem lehet.
Mesterséges megtermékenyítés feltétele a házastársi kapcsolat és egészségügyi ok.
Apaságról pedig nem lehet csak úgy lemondani, ha nincs másik férfi, aki nevére veszi. Különben bármikor igényelhető apasági vélelem, hiába egyeznek meg egymás közt.
Hát épeszű ember nem megy bele az biztos!
Még félsz is a hímektől. :P
Egyébként mit csinálnál ha a gyerek majd követelné az apját?
És nagy valószínűséggel fogja is.
Csak akkor nem kell gyerektartást fizetnie, ha ismeretlen lesz az apa a születési anyakönyvi kivonaton.
Így nincs köze a gyerekhez, nem kell fizetnie, nincs joga.
A baba a te nevedre kerül.
De:
Ha ő gondol egyet és apasági vizsgálatot kér, bebizonyosodik, hogy ő az apa, akkor láthatási joga van, ha tetszik neked, ha nem.
Úgyhogy gondold végig!
(Egyébként sztem hülye ötlet.)
Ja, és természetesen akkor sem kell fizetnie, ha te nem tartasz rá igényt (azt tudd, az a gyerek pénze, nem a tied), de bármikor meggondolhatod magad.
Nem normális az a pasi, aki ilyenbe belemegy.
Köszönöm szépen, nem kértem kioktatást. Ha akarnám a pénzt, természetesen a gyerekre költeném, hisz rá jön. De nem kell a nyomorult pénz!!
De ha ő gondol egyet és apasági vizsgálatot kér, akkor tönkre tesz mindent. Éppen ezért rendezném le még az elején jogilag..
Beültetésre sajnos nincs esélyetek, mert sem házastársak, sem bejegyzett élettársak nem vagytok.
Meg lehet ezt másképp is oldani, de nincs rá garancia, hogy apuka egyszercsak nem fog kapálózni a gyerekért.
Ügyvéd előtt írt papír, nyilatkozat pedig ilyen helyzetben semmit sem ér.
Ismerek egy anyukát, akinek szintén így lett egy kisfia, de ők nem beültetéssel csinálták, hanem megoldották "okosban".
Az ő esetükben apuka nem zargatja őket, de nem biztos, hogy sohasem fogja.
Szerintem ilyet csak akkor csinálj, ha teljesen megbízol a donorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!