Cannabis termesztése Magyarországon saját célra?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy pontosan milyen jogi szabályzások vannak a saját célú cannabis termesztéséről Magyarországon? Próbáltam egyéni kutatómunkát végezni, de sajnos nem vagyok jogász, és sok tapasztalatom sincs a jog értelmezésében, ezért kérem a hozzá jobban értők segítségét.
Találtam egy ilyet:
180. § (1) Nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart, illetve aki kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.
Kiegészítve ezzel:
461. § (1) A 176-180. § alkalmazásában a kábítószer csekély mennyiségű, ha
c) tetrahidro-kannabinol (THC) esetén a tiszta és savformában együttesen jelen levő THC-tartalom (totál-THC) a 6 gramm mennyiséget nem haladja meg.
A konkrét kérésem az lenne (az egyéb hasznos infó megosztása mellett), hogy valaki el tudná-e magyarázni, hogy ezt a 6 grammos határt hogyan kell értelmezni akkor, amikor még az élő növényről beszélünk?
A válaszokat előre is köszönöm!
Valóban, ezt nem is vettem észre, pedig pár sorral lejjebb van.
Viszont így kicsit ellentmondásos nekem.
Egyértelműség kedvéért erről beszélek:
461. § (1) A 176-180. § alkalmazásában a kábítószer csekély mennyiségű, ha
c) tetrahidro-kannabinol (THC) esetén a tiszta és savformában együttesen jelen levő THC-tartalom (totál-THC) a 6 gramm mennyiséget nem haladja meg.
(2) A 176-180. § alkalmazásában a kábítószer csekély mennyiségű, ha kannabisz növény esetén a növényegyedek száma legfeljebb öt.
Ahogy te is írtad: 5 növényben jóval több, mint 6 gramm THC van. Ebből csak arra tudok gondolni, hogy amíg csak egyszerűen élő növényem van, addig max 5 tő, hatóanyag mennyiségétől függetlenül, és amikor már feldolgoztam a növényt, és egyértelműen használatra kész, akkor lép érvénybe a hatóanyagra szabott határ. De nyílván ez csak spekuláció, nem találtam infót erről. Viszont az a kettő, amit bemásoltam, így együtt teljesen abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!