Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Cannabis termesztése Magyarors...

Cannabis termesztése Magyarországon saját célra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy pontosan milyen jogi szabályzások vannak a saját célú cannabis termesztéséről Magyarországon? Próbáltam egyéni kutatómunkát végezni, de sajnos nem vagyok jogász, és sok tapasztalatom sincs a jog értelmezésében, ezért kérem a hozzá jobban értők segítségét.

Találtam egy ilyet:

180. § (1) Nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart, illetve aki kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.

Kiegészítve ezzel:

461. § (1) A 176-180. § alkalmazásában a kábítószer csekély mennyiségű, ha

c) tetrahidro-kannabinol (THC) esetén a tiszta és savformában együttesen jelen levő THC-tartalom (totál-THC) a 6 gramm mennyiséget nem haladja meg.

A konkrét kérésem az lenne (az egyéb hasznos infó megosztása mellett), hogy valaki el tudná-e magyarázni, hogy ezt a 6 grammos határt hogyan kell értelmezni akkor, amikor még az élő növényről beszélünk?

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. szept. 25. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Ez az MSZP kormány idején volt amikor dekriminalizálták a használatot, de ez már nincs érvényben.
2016. szept. 25. 13:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Innen másoltam: [link]
2016. szept. 25. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Írja azt is, hogy csekély mennyiségnek számít 5 tőig. De ugye, ha mondjuk úgy számolsz, hogy 1 tőből 20 grammtól 50 grammnyi simán teremhet kezdőnek, én csak egyet ültetnék, max 2-t, ha tudod hogy mindkettő feminizált. Ugyanis, ha neadjisten valahogy elkapnak, és vn otthon több mint 30 grammod, akkor rádfogják hogy dealer vagy és simán lecsuknak, hiába a hatóanyagtartalmat kell nézni, nem a valós tömeget.
2016. szept. 25. 14:12
 4/10 A kérdező kommentje:

Valóban, ezt nem is vettem észre, pedig pár sorral lejjebb van.

Viszont így kicsit ellentmondásos nekem.

Egyértelműség kedvéért erről beszélek:

461. § (1) A 176-180. § alkalmazásában a kábítószer csekély mennyiségű, ha

c) tetrahidro-kannabinol (THC) esetén a tiszta és savformában együttesen jelen levő THC-tartalom (totál-THC) a 6 gramm mennyiséget nem haladja meg.

(2) A 176-180. § alkalmazásában a kábítószer csekély mennyiségű, ha kannabisz növény esetén a növényegyedek száma legfeljebb öt.

Ahogy te is írtad: 5 növényben jóval több, mint 6 gramm THC van. Ebből csak arra tudok gondolni, hogy amíg csak egyszerűen élő növényem van, addig max 5 tő, hatóanyag mennyiségétől függetlenül, és amikor már feldolgoztam a növényt, és egyértelműen használatra kész, akkor lép érvénybe a hatóanyagra szabott határ. De nyílván ez csak spekuláció, nem találtam infót erről. Viszont az a kettő, amit bemásoltam, így együtt teljesen abszurd.

2016. szept. 25. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
#4 igen, ráférne már egy újítás. Nem zavarna, ha legalizálnák
2016. szept. 25. 15:27
 6/10 A kérdező kommentje:
De akkor ilyen esetben hogyan járnának el? Hogyan lehet ezt kideírteni?
2016. szept. 25. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Legalizálni kellene:)
2016. szept. 25. 18:19
 8/10 anonim válasza:
100%
Én is kiállnék a legalizálása mellett, de egyenlőre sajnos Mo-n teljesen illegális. Termeszteni, eladni, és birtokolni sem szabad, nemhogy elszívni.
2016. okt. 20. 13:35
 9/10 anonim válasza:
Már egyre több helyen legális szerintem itthon is 1-2 év és nem lesz büntetendő :) De ha a rendőr elkap pár tővel tuti lesz valami következménye várd ki amíg teljesen legális lesz addig meg megveszed illegálisan és kész abból baj nem lesz ha okosan csinálod :D
2016. dec. 23. 08:38
 10/10 anonim válasza:
100%
Na ez engem is érdekelne. Ha egyetlen egy növényt termesztek, leszűretelem és csak és kizárólag egyedül használom, és így tetten érnek a saját lakásomban (mondjuk egy jóakaró szomszéd felnyom.. ), akkor milyen következményekkel kell / lehet számolni?
2020. márc. 8. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!