Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem akar az Apa gyermektartásd...

Nem akar az Apa gyermektartásdíjat fizetni, mit tehetek ez ügyben?

Figyelt kérdés
Jogerős bírósági ítélet van a tartásdíjról. A probléma az,hogy az ítélet kihirdetése után tett egy nyilatkozatot írásban,hogy az elmaradt 6 havi díjat is megfizeti visszamenőleg és egyben küldi a megállapított összeggel.Ez így is történt,viszont második hónapja egy forintot sem küld,kijelentette hogy nem is fog többet fizetni,mert szerinte fizetett épp eleget. Tartós beteg a gyermek,jelenleg táppénzen vagyok és nagyon nehéz az életünk a tartásdíj nélkül.Ő azzal érvvel,hogy többet fizetett,mint amennyit megítéltek.Érdeklődtem már többfelől,és azt mondják,hogy mivel az elmaradt díjat fizette meg utólag,amit saját maga vállalt,így ugyanúgy fizetnie kellene minden hónap 1-től az ítélet szerinti összeget. Ráadásul rengeteg pénze és vagyona van ( persze mások nevére írva) és ennyire kegyetlen. Segítséget szeretnék kérni,hogy jól gondoljuk-e azt,hogy önhatalmúan nem tagadhatja meg a fizetési kötelezettségét. Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.

2016. szept. 24. 16:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
54%
Simán lecsukhatják ha nem fizet. Persze ettől még nem lesz pénze a lánynak.
2016. szept. 24. 17:11
 12/22 A kérdező kommentje:
Most olvastam,ha kiadja a Bíróság a sikertelen végrehajtási jegyzőkönyvet,akkor az állam megelőlegezi a megítélt tartásdíjat. Ha pedig azt nem fizeti vissza,akkor még rosszabbul jár. Egyébként fiam van nem lányom :) Viszont eljárás alá vont személy lesz szociális helyzet veszélyeztetése miatt kiskorúval szemben.
2016. szept. 24. 17:28
 13/22 anonim ***** válasza:
Rád értettem hogy lány. Mi baja a fiadnak?
2016. szept. 24. 17:44
 14/22 A kérdező kommentje:
Asztmás,van hogy télen heteket töltünk kórházban. De oda sem jött el soha,egy tábla csokoládét sem adott még a gyereknek. És itt most nem csak a pénzről van szó,mert a szülői felügyeleti jogokat sem gyakorolja,pedig megítélte a bíróság...De nekem borzasztó,hogy a gyermekemnek nem tudok mit mondani,hogy miért nem érdekli az apját. Régebben nem volt ilyen velünk,amióta milliomos lett azóta fordult így ki magából. De ez a gyermeknek nem vigasz...
2016. szept. 24. 17:52
 15/22 anonim ***** válasza:
6%
Cicus, ha melletted lett miilliomos, akkor a fele a tiéd. Szerencsére az asztmát kinőheti.
2016. szept. 24. 18:22
 16/22 A kérdező kommentje:

Btk. 196. paragrafus: "Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a tartás elmulasztása a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki."

Ennek tudatában érdemes küzdenem! Hétfőn irány a Bíróság! Egyébként talán 2 használható válasz érkezett a kérdésemre,nagyon lehangoló és elszomorító egyesek hozzá állása a gyermekekhez!

2016. szept. 24. 23:43
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Tudod itt lévő aggszűzek, mint én is nem hatódunk meg azon hogy üt ver, megcsal a férjed. Miért egy ilyen bunkóval kezdtél, miért nem egy rendes emberrel? Ja mert van vagyona? Sokra mész vele, ha felmosórongyként tekint rád

.

2016. szept. 24. 23:49
 18/22 A kérdező kommentje:
Hát te akkora baromságot írtál le ide,hogy szégyen rád nézve! Lehet,hogy te aggszűz vagy,én viszont egy normális családanya! MÉG EGYSZER LEÍROM: Semmi vagyona nem volt,én 21 év munkaviszonyt tudok a hátam mögött. Adja Isten,hogy hasonló helyzetbe kerülj! Ugyanis senki nem tudhatja előre a jövőjét! Többre menten a jogi fórumokkal,mert itt csak rosszindulatú és lelki beteg emberek vannak,akik itt élik ki a nyomorúságaikat! Jó éjszakát!
2016. szept. 25. 00:05
 19/22 anonim ***** válasza:
47%
Jó éjt cica. Majd írd meg mennyi pénzt kaptál.
2016. szept. 25. 00:12
 20/22 A kérdező kommentje:

Neked is KUTYA!!! Tuti nem írom,mert törlöm innen magam!

Aki hülye,az is marad! :D

2016. szept. 25. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!