Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Exem emailjét "törtem" fel, ő...

Exem emailjét "törtem" fel, ő feljelentett, ezért mit kaphatok?

Figyelt kérdés

Igazából nem törtem fel, mert tudtam a jelszavát, de beléptem az email fiókjába, megváltoztattam a jelszavát, utána töröltem az email fiókot, és paypaljáról is küldtem magamnak 10.000FT-ot, mert ezzel tartozott egy régebbi dolog miatt.

Ő most feljelentett, és beidéztek a rendőrségre mint tanút kihallgatásra "számítógépes csalás" címszó alatt. Miért tanú vagyok, miért nem gyanúsított?

Gondolom Ip cím alapján jöttek rá, hogy én voltam, mert gmailos emailje volt, amit miután töröltem visszaállított, így tudhatta meg az ip címet.

Azt hogy tartozott egy tizessel sehogy nem tudom bizonyítani, milyen büntetés jár ezért ha azon kívül nem keletkezett neki kár? büntetlen előélettel.

2016. szept. 23. 16:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Konkrétan már a "feltörésért" is lehet büntit kapni, azzal pedig, hogy még loptál is tőle pénzt, tovább is mélyítetted a dolgot.

Böri nem hiszem, hogy lesz belőle, de valami komolyabb bünti minden bizonnyal.

2016. szept. 23. 20:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha már ilyen birka voltál, hogy otthonról csináltad és nem egy ingyenes WIFI hotspotról meg is érdemled majd a büntetést.

Egyébként ahogy írták azért kezdik tanú kihallgatással a történetet mert ott igazmondási kötelezettséged van, viszont saját magadra terhelő dolgokat nem vagy köteles mondani.

Aztán tartanak egy szünetet, kiülsz a folyosóra, új papírt fűznek az írógépbe és megkezdik a gyanusítotti kihallgatásod.

2016. szept. 23. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!