Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Segítséget kérnek, lehetek e...

Segítséget kérnek, lehetek e én egy tárgyaláson védő? (16)

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy lehetek e én kiskorú (16) éves lány egy felnőtt védője egy tárgyalláson??

Az az igazság, hogy nagyon tudok beszélni és minden képpen meg akarnám védeni egyik haveomat, de nem tudom mik a teendők. A törvény szerint :

55. § Védőül az ügyvédi lajstromba bejegyzett ügyvéd, egyetemi vagy jogakadémiai jogtanár választható. Ezekre nézve a 48. § második bekezdésének rendelkezése kötelező.

Kézbesitések átvételével, vagy a terhelt érdekeinek valamely vizsgálati cselekménynél való képviseletével nemügyvéd is megbizható.

A kérdés az lenne hogy nemugyvéd lehetek e én is. Mik a jogaim és mit tehetek érte ha meg tanú se vagyok 😊

EZER KÖSZÖNET!!

2016. szept. 20. 14:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a felvilágosítást..

És tudom hogy buta kislány vagyok.. Csak nem tudom hogy hogyan tudnék segíteni.. De köszönöm szépen mindenkinek nagyon ! :)

2016. szept. 20. 21:18
 12/17 A kérdező kommentje:
És igen nem voltam még bíróságon, és ezek utánn nem is szeretnék..
2016. szept. 20. 21:27
 13/17 kovpet ***** válasza:
100%
Inkább azt írd meg, hogy milyen ügyről van szó. Hátha nem is olyan vészes a dolog.
2016. szept. 21. 10:08
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát azt mondta, hogy lopás. Bár nem nagyon nézem ki belőle de ha igen akkor az elég rossz mert 19 évesen az börtön azt mondta😞
2016. szept. 21. 10:58
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha nem nagy (vagy e fölötti) értékékre elkövetett, akkor max felfüggesztett, hacsak nincs már korábbról egy...
2016. szept. 21. 11:14
 16/17 kovpet ***** válasza:
Ha csak sima lopás, akkor azért büntetlen előéletűként nem kap letöltendőt, az biztos.
2016. szept. 21. 11:34
 17/17 A kérdező kommentje:

Hát nagyon reméllem.

Annyit mondott hogy ha nem jól jön össze a tárgyalás akkor börtön...

De szerintem ezzel csak rontanának a helyzeten. Köszönöm a sok segítséget 😊

2016. szept. 21. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!