Segítséget kérnek, lehetek e én egy tárgyaláson védő? (16)
Érdekelne, hogy lehetek e én kiskorú (16) éves lány egy felnőtt védője egy tárgyalláson??
Az az igazság, hogy nagyon tudok beszélni és minden képpen meg akarnám védeni egyik haveomat, de nem tudom mik a teendők. A törvény szerint :
55. § Védőül az ügyvédi lajstromba bejegyzett ügyvéd, egyetemi vagy jogakadémiai jogtanár választható. Ezekre nézve a 48. § második bekezdésének rendelkezése kötelező.
Kézbesitések átvételével, vagy a terhelt érdekeinek valamely vizsgálati cselekménynél való képviseletével nemügyvéd is megbizható.
A kérdés az lenne hogy nemugyvéd lehetek e én is. Mik a jogaim és mit tehetek érte ha meg tanú se vagyok 😊
EZER KÖSZÖNET!!
Köszönöm szépen a felvilágosítást..
És tudom hogy buta kislány vagyok.. Csak nem tudom hogy hogyan tudnék segíteni.. De köszönöm szépen mindenkinek nagyon ! :)
Hát nagyon reméllem.
Annyit mondott hogy ha nem jól jön össze a tárgyalás akkor börtön...
De szerintem ezzel csak rontanának a helyzeten. Köszönöm a sok segítséget 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!