Hogyan a legegyszerubb magyar allampolgarnak nem EU-s allampolgarral osszehazasodni?
Kicsit bonyolult a helyzetunk, ha van itt valaki, aki mar atesett ezen, akkor jol jonne valami tanacs.
A helyzet: en magyar allampolgar vagyok, a baratom kanadai, en kulfoldon elek. Szeretnenk osszehazasodni es osszekoltozni Europaban, de mivel o kanadai, nincs sok eselye igy munkat talalni. Ezert szeretnenk osszehazasodni mihamarabb.
Ezt a leirast talaltam es kicsit elrententett:
Semmi kedvem vegigmenni a magyar burokracia utvesztoin es kivenni csak azert 2 het szabadsagot, hogy papirmunkat intezzek.
Ezert arra gondoltunk, hogy az USA-ban hazasodunk ossze, mert ott csak utlevelet kernek.
Ez rendben is van, viszont arrol nem talaltam informaciot, hogy az Eu-s orszagokban ezt az amerikai marriage license-t elfogadjak-e, vagy akkor is be kell nyujtanam ugyanezeket a papirokat (szuletesi anyakonyvi kivonat + hitelesitett masolat, egyedulallosag igazolas stb), vagy akkor mast mar nem kernek? A problemat gondolom a magyar nyelv okozza, mert ahol elek, ott elfogadjak az angol nyelvu iratokat. Van itt valaki, aki volt mar ilyen helyzetben?
Magyarorszagon egyelore nem akarjuk hitelesiteni a hazassagot, mert nem itt akarunk elni.
Muszáj lesz bemenned az okmányirodába és megérdeklődni. A külföldön kötött házasságot mindenképpen érvényesíttetni kell itthon is, ehhez pedig szükség lesz hivatalos fordításra, nyiatkozatokra... stb.
Én már régen házasodtam, szóval lehet hogy azóta egyszerűsödtek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!