Holtig tartó haszonélvezeti jogot hogyan lehetne törvényes úton megszűntetni ha a haszonélvező nem egyezik bele? Vagy legalább azt hogy a részünket kifizesse?
Nem tudod megszüntetni, kifizetni pedig nem köteles.
Továbbá a tulajdoni viszonyhoz semmi köze, annak adod el, akinek csak tudod.
Hogy lehetne?
-Megölöd..ja ez nem törvényes...hmmm..akkor sehogy!
Törvényesen csak két okból szüntethető meg az akarata ellenére:
- A haszonélvezettel terhelt dolog megsemmisül.
- A haszonélvező súlyosan károsítja a dolgot, jelen esetben például kidöntene egy falat, bontana, felgyújtaná az ingatlant.
De ez a kérdés már volt, tisztán emlékszem rá. Ott is ugyanilyen válaszok voltak, hisz más lehetőség nincs.
A normális válaszokat köszönöm.
3.válaszolónak -Azt tudom hogy az én részemet nem fizetheti ki.De a másik haszonélvező részét sem?Aki kénytelen volt miatta elköltözni?
6. Válaszolónak.Amíg nem tudod min megyünk/mentem keresztül jobb lenne ha nem ítélkeznél mások felett.
Mint írtam alkoholista a 40 ezres segélye pancsolt borokra megy el.Megkeserítve a szomszédok életét is nemcsak az enyémet.Gondolom neked jó lenne mondjuk reggel 6-kor nyáron arra ébredni hogy ordítozik és magába beszél hangosan.És ha felszól neki valaki akkor olyan szép szavakkal küldi el hogy azt most nem írom le.
1. válaszolónak meg nem kioktatást kértem.
További válaszokat és segítséget köszönöm,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!