Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Terhesség alatt felmondtak?...

Terhesség alatt felmondtak? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Terhesség alatt felmondtak és én pereltem, közben elhalt a terhesség azóta eltelt már 2honap orvosom szerint lehet próbálkozni mi meg is tettük most vagyok abban az időszakban, tárgyalás jovoheten lesz, kártérítést és munkahely vissza állítás lett kérve de a munkahely vissza allitast már meg tették, gondolom a tárgyalás után azonnal el fognak küldeni újabb felmondási idő lesz az lenne a kérdésem ha közben kiderül hogy baba lesz elkuldhet
2016. szept. 9. 11:36
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt hozzá tenném, hogy ha van munka ha nem a babát szeretném nagyon csak van bennem egy mérhetetlen nagy harag a munkáltatóm felé amiért ki rúgott terhesség alatt, meg melyik ember hadja magát és ha véletlenül sikerült a baba nyilván én is azon leszek hogy gyedet kapjak és ne gyest
2016. szept. 9. 12:35
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Nem küldhet el. És azért sem küldhet el, mert beperelted. De gondolom ugyanezt elmondta az ügyvéded is...
2016. szept. 9. 14:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát a lehetséges terhességről nem beszéltem vele még, mivel még most van a peteérés időszakom, és még 2het mire biztos lesz hogy sikerült e
2016. szept. 9. 15:28
 4/9 A kérdező kommentje:
De bízok benne hogy elsőre sikerülni fog a baba, előző is elsőre sikerült.
2016. szept. 9. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:
A munkáltatód bármikor felmondhat.
2016. szept. 11. 10:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem véd már a törvény ha most terhes leszek,? Mert azt olvastam ha nem tudunk a terhessegrol és felmondanak nekünk és még a felmondási időt töltöm törvényileg védett vagyok már akkor is, azért kérdeztem itt rá mert annyi mindent írnak a neten
2016. szept. 11. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:

# 6

Elvileg igen.

A védettség azonban csak normál felmondásra vonatkozik.

Ha mondjuk megszünteti a munkaköröd, és áttesz egy sokkal rosszabba, te fogsz elmenni, vagy mondjuk ha fegyelmivel rúg ki, akkor sem számít a védettség.

Ha meg inkább betegállományba mész az új munkakör miatt, akkor meg simán feljelent táppénz csalásért.

szóval, igazából érdemes jó viszonyt ápolni a munkáltatóval.

2016. szept. 11. 15:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát igen a jó viszony nem lenne rossz, de mivel szerdán megyünk a tárgyalásra az előző terhességem miatt így mi már nem leszünk jóban, sőtt dolgozni valószínűleg úgy sem tudok majd mert előzőnél sem tudtam pedig ott sem táppénz csalás volt gorcsoltem és tp-re vettek meg is lett az eredménye így is elment a baba, viszont leghamarabb 2het múlva tudom meg hogy babás vagyok e.
2016. szept. 11. 15:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Bár még nem tudom mikor akar elkuldeni de gondolom lemegy a tárgyalás és majd keres levélben
2016. szept. 11. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!