Mit tehet még meg egy munkáltató?
a feketézés sajna elfogadott, ott védenem kell a munkaadókat.
viszont a te eseted, hát, volt egy ilyen munkahelyem, úgy kellett kierőszakolnom a munkaszerződést, hogy legyen TB-m végre.
neked is javaslom, hogy kérd tőle a szerződést, mondd neki, hogy mittomén gyomorsavad sok így kell íratnod gyógyszert rá, de TB nélkül nem megy, és ehhez kellene a bejelentett állás. a szerződésbe bele lehet írni a 3 hónap próbaidőt, így az sem kifogás.
ez az esetek 90%-ban úgy szokott menni, hogy a munkáltató megadja a szerződést, ha kéred, erőlteted, tesztel, hogy meddig mehet el veled, mennyit engedsz, mennyire lehet kihasználni. sajnos még sok gondod lesz vele valszeg. az sem mind1, hogy milyen munkakörben vagy, mert ha valami olyanban amire bármikor talál embert, akkor az gáz.
Ez egy nagy csaló!Ingyen akar dolgoztatni.szerintem hagyd ott minél hamarabb.De arról előtte gondoskodj,hogy legyen valami írásos bizonyítéka annak,hogy ott dolgoztál.Az a pár nap is valami és igenis ledolgoztad és járna érte a fizetés!
Ha semmiféle papírt nem akar kadni neked,akkor azokat miután felmondtál,megfogja semmisíteni.Jó lenne legalább
fénymásolathoz jutnod valahogy.
Ha továbbra sem fizet és otthagyod,ne felejtsd el feljelenteni.Sokan ezt nem merik megtenni,pedig az ilyeneket megkell tanítani valahogy arra,hogy nem tehetnek meg bármit a munkavállalókkal!
Én úgy tudom,hogy ha az állásinterjún a munkáltató megfelelelőnek tartja a jelentkezőt,akkor első lépés a munkaszerződés megkötése,akár határozott,akár határozatlan időre szól.Ha egy munkáltató húzódozik a szerződéskötéstől,akkor az már több mint gyanús!
Azomban a szerződés megírásához szüksége van bizonyos személyes adataidra.Ha nem bízol benne,készíts fénymásolatot azokról a személyes irataidról,amikhez a szerződés miatt szüksége lehet és azokat nyugodtan odaadhatod.
Hát a vége az lett, hogy két napot ingyen dolgoztam. Bejelentés a második napon nulla, se munkaszerződés semmi. Na ennyit erről, aki addig nem ad szerződést, az már nem is fog egyhamar, anélkül meg futhatnék a pénzem után...
Igen, amikor nem mentem be az ottani főnök fel volt háborodva, hogy mit képzelek én magamról, akkor már nem érdekeelt, én meg elmondtam neki, hogy mit jelent a munkaszerződés és abban a próbaidő-tehát egy bejelentett munkaviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!