Hol tudok bejelentést tenni sértő internetes tartalomért?
A blog szolgáltatójánál.
Ha self-hosted, akkor annál, aki a szervert vagy a site-ot hostolja. Vagy a rendőrségnél.
De az, hogy "sértő", még nem biztos, hogy baj. Sok mindenkit sok minden sért, de az attól még legális és tűrni kell. Persze van olyan eset is, amikor nem kell tűrni és polgári vagy büntetőpert kell indítani.
11.56
a rasszizmust magában nem büntetik itthon
Tárhely szolgáltatójánál, azonban a rasszista tartalom önmagában nem bűncselekmény, csak az uszítás az. Tehát, ha azt mondom, hogy "minden norvég csaló" az még nem büntetendő, viszont a "öljünk meg minden norvégot" már igen.
Én már próbáltam tartalmat levetetni, a helyzet az, hogy jogerős bírósági ítélet nélkül egyszerűen lehetetlen (igaz, én trademark-sértés miatt kértem).
ma 15:11
#5-ösben leírtam, hogy mivan. Ha megnyitod azt amit a 6os írt, láthatod, hogy önmagában az, hogy valaki valamit sért, még nem ok arra, hogy levegyék az adott honlapot. Ilyen alapon kb a net 99,9%-a eltávolítható lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!