Mikor kaphat valaki felfüggesztett börtönbüntetést? Melyek azok az esetek amikor biztos hogy nem kaphat azt?
Felfüggesztettet akkor kap, ha még nincs priusza, első bűncselekménye, nem áll semmilyen egyéb bűnügyi határozat alatt, vagy megtérítette az okozott kárt, esetleg mentelmi joga van, vagy áll valaki mögötte aki kimossa a kakiból (kisebbségiek pl.)
Ha van priusza, különösen súlyos bűnt követett el, fennáll az esélye hogy meglóg, visszaeső, vagy megszegett valami rá vonatkozó tilalmat, akkor megy a hűvösre.
Esetleg még akkor is mehet a hűvösre ha ő úgy kívánja, pl. nem akarja kifizetni a pénzbüntetést és inkább leüli, de ilyen esetben nem kap priuszt.
Teljesen értelmetlen a kérdés, mert erre nincs egzakt válasz.
Tanulmányozd át a teljes büntetőjogot (Btk., Be. és Bv tv.), ezek után ülj be vagy száz tárgyalásra, és megtudod.
Ez nem olyasmi, amit össze lehet így foglalni.
Az eddigi hülyeségeket felejtsd el, részben azért van pontos válasz. Először is a büntetés végrehajtása felfüggesztésének feltétele, hogy az ne legyen hosszabb 2 évnél. Viszont a két évnél nem hosszabb büntetés végrehajtása sem függeszthető fel, ha
- a vádlott többszörös visszaeső,
- a bűncselekményt bűnszervezetben követte el, vagy
- a szándékos bűncselekményt a szabadságvesztés végrehajtásának befejezése előtt vagy felfüggesztésének próbaideje alatt követte el.
"- a vádlott többszörös visszaeső,
- a bűncselekményt bűnszervezetben követte el, vagy
- a szándékos bűncselekményt a szabadságvesztés végrehajtásának befejezése előtt vagy felfüggesztésének próbaideje alatt követte el."
Ugyanezt írtam én is, de sebaj, azért könyveld el hülyeségnek. Gondolom nem sűrűn lapozgattad a BTK-t, ami nem is baj, de akkor ne kontárkodj oda ahol nem fő a fazekad.
Hol írtad, kicsiny bogárka? Merthogy az előttem lévő három posztban nem, az tuti hétszentség. Részeg vagy, vagy csak kinyinyképp hülye?
Abban persze igazad van, hogy nem sűrűn lapozgatom a Btk-t. Fejből tudom, harminc éve dolgozom vele.
A legelsőben írtam. Sejtésed sincs, ki pontozott le? Nekem van, és viszonoztam is ezt a kis szívességet.
"Abban persze igazad van, hogy nem sűrűn lapozgatom a Btk-t. Fejből tudom, harminc éve dolgozom vele."
Hát hogyne. Én meg vettem a fáradságot és fellapoztam, mielőtt bármit is írtam volna a Kérdezőnek.
"Abban persze igazad van, hogy nem sűrűn lapozgatom a Btk-t. Fejből tudom, harminc éve dolgozom vele."
Ne is haragudj, de lehet, akkor mégiscsak kellene lapozgatnod, ugyanis az elmúlt harminc évben kissé megváltozott a jogszabály... Ha nem lapozgatod, akkor ez nyilván nem tűnt fel.
Vegyél vissza az arcodból, szánalmasak az ilyen beképzelt emberek. Nem én vagyok, akinek beszóltál, de még így is irritál a stílusod.
Egy kolléga, aki tudja, melyik Btk-t kell lapozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!