Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van ha a bíróság által...

Mi van ha a bíróság által jogerősen kiszabott közérdekű munkát, önhibámon kívül nem tudom el végezni?

Figyelt kérdés
Jogerősen közérdekű munkára ítéltek! A jogerős ítéletben közérdekű munkára ítéltek. A miérteket nem részletezném mert nem a kérdés része! A lényeg az ítéletben volt enyhítő és súlyosbító körülmények. A részleteket itt se részletezném ki teljesen. Csak annyit, hogy idáig bűntettlen elő életű voltam. Viszont a bíró nem vette figyelembe, hogy a munkaképességem csökkenése 67 % és III. csoportú rokkant vagyok, illetve 53 %-os egészség károsodott. Ennek ellenére közérdekű munkára ítélt. Az érdekessége az, hogy a közérdekű munkához egészségügyi alkalmassági kell. Az egészségügyi alkalmassági meg van. Csak hogy a kijelölt munka hely, amit ki jelöltek nekem, az nem tud foglalkoztatni mert a munkaképességem csökkenése 67 % és III. csoportú rokkant vagyok, illetve 53 %-os egészség károsodott. Ezért a munkát nem tudom el végezni. Az egészségügyiben benne is van, hogy folyamatos több órás fizikai munkát nem tud el végzeni, mert arra egészségügyileg alkalmatlan. Más közérdekű munkát nem tudnak adni, csak fizikai munkát, amire egészségügyileg alkalmatlan vagyok. Ilyenkor mi a teendő? És mire kötelezhetnek?

2016. aug. 30. 11:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A probléma az, hogy feleslegesen használsz felkiáltójeleket, külön írod az összes olyan igekötőt, amit egyben kellene írni (pl. megvan, kijelöltek, elvégezni, stb. - és ez csak a kérdésed, hogy a többi hozzászólásodat ne is említsem), mindemellett ismétled a szavakat és kifejezéseket mondaton belül, mondatokat ismételsz egymás után, értelmetlenül és jogilag totálisan helytelenül fogalmazol, idegesítő a stílusod és még pattogsz is.

Remélem, ez így elég magyarázat.

Ha azt mondanád, hogy agyilag vagy károsodott, senki nem bántana ilyenek miatt, de te - állításod szerint - szellemileg ép vagy, sőt, egyes válaszolók fölé helyezed magadat.

Ez így elég szánalmas képet ad rólad, és inkább néz téged mindenki egy primitív, lusta munkakerülőnek, mint bármi másnak.

Ennyi.

2016. aug. 30. 18:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Bár a helyesírásoddal kapcsolatban #10-nek igaza van, nem tudom, mi a kérdés, mindent helyesen megválaszoltád, jórészt magadnak. Ha önhibából mulasztod el a végrehajtást, akkor a közérdekű munka helyébe fogház lép, ha önhibádon kívül - pl. mert az egészségi állapotod folytán az nem hajtható végre - akkor a bv. bíró megállapítja a büntetés végrehajthatóságának megszűnését.
2016. aug. 30. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!