Bíróságon feljelentést szeretnék tenni 10000 E ft ot kérnének. A kérdés az, hogy ha megnyerem a követelhetem e az alperest kötelezzék a kifizetésére? Vagy valamilyen úton módon vissza kapom?
Maximum pert tudsz indítani.
Nyilván azért van a per, hogy az ítélet kikényszeríthető legyen. Viszont ha nincs pénze az alperesnek, akkor eredménytelen lesz a végrehajtás és nem látod a pénzedet. 10
Kezdjük azzal, hogy bíróságon feljelentést nem tudsz tenni.
Ha pert indítasz, a minimum illeték 15.000,- Ft, tehát nem tudom, milyen tízezerről beszélsz. (Max. ha fmh-val indult a dolog, és ott már kifizettél 5000-et.)
Egyébként polgári perben utólag a pervesztes féltől a Pp. (és a jogerős ítélet) alapján követelheted a perköltséget, de polgári ügyben nincs feljelentés...
Büntetőügyben a feljelentésnek pedig nincs illetéke vagy egyéb költsége. (És nem is a bíróságon teszed azt.)
Hozz össze egy értelmes kérdést, mert erre nem lehet válaszolni.
Neked eszed semmi, írni nem tudsz, és azt sem tudod, mit csináltál. Ehhez csak gratulálni lehet.
A magánvádas eljárás nem feljelentéssel indul, hanem magánvád előterjesztésével. A vádat neked kell képviselned, pedig azt sem nézem ki belőled, hogy az orrodat ki tudod fújni.
A válasz: nem kapsz vissza semmit, mivel totálisan alkalmatlan vagy erre az egész eljárásra.
Érdekes lenne, ha ügyvédként nem tudnék jó tanácsokat adni senkinek sem. :D
A Caps lockot pedig kapcsold már ki, te eszetlen!
Tudod, Cinke Papa, valószínűleg az ügyvéd válaszolót megzavarhatta, hogy alperest írtál, szegény, tanulatlan hülye meg ebből polgári perre következtetett, minthogy magánvádas büntetőügyben nincs alperes meg felperes. De ezt te biztosan jobban megtanultad a kisegítő iskolában.
Sajnos azt én sem tudom, hogy ha 10000 E ft tízezer forintot jelent, akkor mi lehet az az E betű, de az biztos azért van, mert én is csak egy egyetemet végeztem, te meg hármat is (legalábbis osztályt).
Egyébként ha az eljárásban elítélnék a feljelentettet, akkor kötelezné a bíróság arra, hogy a 10 E (gyk.: tízezer) forintot fizesse meg neked, de szerintem ilyen felkészültséggel és habitussal jobb, ha az utcán is csak segítséggel közlekedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!