Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha találok pénzt egy parkban...

Ha találok pénzt egy parkban vagy bárhol, és felvesz egy kamera, akkor megbüntethetnek ha utána nem adom le a rendőrségen?

Figyelt kérdés

Mondjuk bejelenti az aki elvesztette, és térfigyelő kamerán látszik hogy én felvettem és eltettem.

(az elvesztés és megtalálás között sok idő telik el, szóval nem az a szitu hogy valaki előttem ejti el)

Ha igen, milyen büntetésre lehet számítani?

2016. aug. 20. 18:25
 1/3 A kérdező kommentje:
Amúgy csak egy 500-ast találtam, de belegondoltam mi lenne ha mondjuk 100.000-ret vagy akár többet.
2016. aug. 20. 18:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

BTK.

"378. § (1) Aki

a) a talált idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve

b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,

vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Amúgy pont le fogják szarni egy kisebb összegnél.

2016. aug. 20. 18:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Rálépsz, majd úgy csinálsz, mintha bekötnéd a cipőd vagy igazítanád a zoknid és markodba rejted, majd mégy tovább.
2016. aug. 20. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!