Vadon termő gyümölcsöt tilos leszedni magánerdőből?
Van erdőm, engem nem izgat ha leszeded a szedret.
De lehet, hogy mást igen mert pl ő is begyűjtené.
Meg kéne kérdezni a tulajtól, hogy nem gond-e. Az a biztos.
Igen, TILOS. Nekünk. Neked. Mint a rendszerváltás óta minden.
Viszont a kulák, a POLGÁR, az aztán SZABADON pampuskává püföltetheti az ábrázatodat a Betyársereggel, a Magyar Gárdával, a rendőrrel, halőrrel, vadőrrel, csendőrrel, a polgárőrrel, mezőőrrel, hegyőrrel, meg t'on is én, hogy még milyen őrrel - ha megpróbálod.
Ezt hívják úgy, hogy polgári szabadságjogok. Meg demokrácia.
Ha magánerdőről van szó akkor az illető tulajdonos szabja meg hogy mit szabad és mit nem.
Úgy tudom az erdő törvény lehetővé teszi termények begyűjtését kis mennyiségben.
Az 50 kiló gesztenye mindenképpen illegális és gátlástalanság is.
Bemész valaki területére és leszeded a termését majd elviszed. Ezt lopásnak nevezik. Mit nem értesz ezen?
A tulaj emiatt már rálőtt valakire? Akkor???
De azért te megtennéd. Csak az esetleges büntetés tartana vissza? Gratulálok.
Csak bemenni valaki területére is elég veszélyes dolog.
És ha tényleg lelő felindulásában? Te már nem tudod elmondani mi történt, ő meg azt mondja rátámadtál.
Ébredj már fel.
Milyen területről beszélsz??
Terület az, ami le van kerítve. Fogadjunk még sohasem voltál sétálni, és nem léptél senki erdejébe, vagy legalább is előtte a földhivataltól megérdeklődted, hogy melyik a magánerdő. Amit valaki megtermel, energiát fektet bele, az magántulajdon, de ha valami csak úgy megterem , ahhoz nincs senkinek semmi köze!
Nem kell ahhoz elkeríteni egy erdőt hogy magánterület legyen.
De ha a haver csak felesben engedi a vadszeder leszedését akkor hagyd a pcsába. A haverságot is....
Amúgy meg az övé azt csinál vele amit akar
Az autója sem mindig parkol elkerített területen még sem viheted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!