Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki segítene elmagyarázni...

Ki segítene elmagyarázni nekem, mi az hogy az állam tulajdona?

Figyelt kérdés

Pl. az erdőbe nem vághatok ki egy fát, mert az az állam tulajdona! Nem lőhetek le egy nyúlat hogy megegyem mert az is az államé!

Ki az az állam? Az egy személy? Nem! Csak azt tudom hogy az állam a nép, többek között az én adómból is létezik. Tehat mindene ami az államnak van nekem is tulajdonomnak kéne lennie. Nem?

2016. aug. 17. 15:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Aki a mezon legelteti a kecskeit es az allam fuveit eszi, o megteheti, de en nem lohetem le a nyulat?? Mi kulonbseg van a fu es a nyul kozott, mindketto az allame. Valaki segitsen megerteni nekem.
2016. aug. 20. 13:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Az állatokat nem magánterületen szokták legeltetni, te észkombájn. Az a saját földjük, vagy bérlik.
2016. aug. 20. 14:31
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Az állam gépezet az uralkodó osztályok kezében, mellyel más osztályokat elnyom.

Az állam NEM A TIÉD, hanem a polgáré. Következésképpen az állami tulajdonnal SEM Te, hanem az uralkodó osztály tagjai - a POLGÁROK - rendelkeznek.

A népi demokráciát megdöntötték (hivatalosan 89.10.23-án, gyakorlatilag 88.11.24-én). Azóta már NEM A NÉP, hanem az új burzsoázia (a polgár) diktál. Tkp. a Kádár-éra "értelmisége", azok magánszektoros haverjai és ezek leszármazottjai. Így azt is ezek döntik el, hogy mi legyen azokkal a javakkal, amiket még nem tulajdonítottak el, vagy már egyszer eltulajdonítottak, de közben visszaállamosítottak: hogy feltőkésítsék, kijavítsák és visszaoszthassák valamelyik tehetséges üzletembernek, gazdának.

Neked ahhoz semmi közöd.

2016. aug. 20. 15:05
 14/14 anonim válasza:
Ennyi buta ostobaságot (több mint egy év elteltével) még nem olvastam egy rakáson. Tudatlanság az "n"-edik hatványon a kérdező és a válaszadók nagyobb részéről is.
2017. dec. 25. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!