Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit vihet el a végrehajtó?

Aladar12 kérdése:

Mit vihet el a végrehajtó?

Figyelt kérdés

Édesanyámnak van X forint tartozása, de egyrészt fizetni nem tudja, másrészt megy a fellebbezés stb, de megkaptuk, hogy mikor jönnek.

Szóval mit vihetnek el? Ami érték, azt kb mindent én vettem (a tv-k, számítógép, stb). A számítógépről már nincs semmi, magánszemélytől vettem 2-3 éve. A tv-knek a blokkja és a garancialevele van meg, de azokon nem szerepel név és a többi ilyenen sem igazán van.

Emellett hogy jöhetnek be, kell házkutatási engedély vagy valami? Esetleg csak csöngethetnek és be kell őket engednem? Ezenfelül, a felszólításban nincs semmi, hogy kit küldenek, ez esetben mi van?

2016. aug. 13. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt sajnálom, hogy suliba nem tanagyag ez és az általános állampolgári "izék"

Végrehajtóról beszélünk vagy behajtóról ? Mert a kettő nem ugyan az. A behajtót egy cég küldi ki, semmi közük sincs az egsézhez csak fölösleges pénz pazarlás maga a létük. De ha már ott vannak vagy van akkor az intő jel arra, hogy fel kéne venni a kapcsolatot azzal akinek tartoztok. A behajtó lehet bárki, csak legyen 18 éves.

Végrehajtó jogi személy a törvényt képviseli. Ha időpontot írt akkor célszerű beengedni vagy ellenkező esetben esetleg rendőrt hív ha eleve nem velük megy. Nem nyitsz ajtót az neked lesz ciki mert többletköltséggel jár, csak magadnak okozol problémát.

Nem a végrehajtó viszi el a cumókat hanem a rakodó srácok, el tudod képzelni, hogy mappával a kezébe viszi a tv-t, laptopot? Ugyan már.

Írtad, hogy tudod bizonyítani, hogy nem a adósé a holmi, akkor mázlid van.

Azt foglalja le a végrehajtó ami értékes, lehet az monitor,telefon, ülő-garnitúra, táblagép. Persze ha lefoglalja az nem azt jelenti, hogy el is viszi. Ha viszont árverésre kerül a cucc és rossz vagy törött és az amúgy a képen nem olyan volt akkor feljelent zárt törésért ami ultra gáz mert bíróságra kell járni sokat.

15 napos fellebezési idő van ha jól tudom.. de ha elutasítják az akkor nem jelent semmit, ügye.

Lényeg, hogy bizonyítsad, hogy nem anyukádé a cucc, hanem a tiéd. Max. majd fizuból tiltanak ha most nem majd 20 év múlva egyszer úgy is lesz munkája mindenkinek. Ha nem akkor nyugdíjból ha onnét se és esetleges ( nem kívánok ilyet ) halál után meg a jogutódtól lesz tiltás,foglalás. Persze ha kérik a jogutódot.

Mindenképp fizetnék valahogy, akár részletbe is lehet, menj be a végrehajtó irodába fogadónapon és érdeklődj. Nem bántanak, ugyan olyan emberek mint bárki, csak nekik ez a foglalkozásuk. Van aki börtönőr van aki katona. Hidd el a munkájukat végzi mindenki. Nem az ő hibája, hogy ilyen helyzetbe kerültetek.

Ez a házkutatási nagyon vicces, ilyennel ne égesd magad kérlek.

2016. aug. 13. 22:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm gyors és hasznos válaszod, ám félreolvashattad, mert a cuccokról BLOKK ÉS GARANCIALEVÉL VAN, AMIN NINCS SEMMILYEN NÉV, vagyis ezek alapján mondhatja, hogy nem az enyém, hanem édesanyámé. Ez esetben is lefoglalhat dolgokat?

És egyébként én is sajnálom, hogy legalább a gimnáziumban az osztályfőnöki órán nem volt ezekről szó.

2016. aug. 13. 23:12
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem érdemes bizonygatni, hogy a tiéd a cucc. Épp ellenkezőleg. Hagyd szó nélkül, hogy a tiédet vigye, majd tegyél feljelentést lopásért, meg igényelj kártérítést. Ekkor természetesen már igazolod, hogy a tiéd a cucc, a kártérítésből meg ki lehet fizetni a tartozást. Sima ügy.
2016. aug. 14. 01:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy nem fog elvitetni semmit. Adott, értékesnek vélt dolgokat feljegyzi, majd megőrzésre nálatok hagyja (rendeltetésszerűen lehet továbbra is használni állag sérelme nélkül). Ha majd megtörténik az árverés, azt ott helyben vezeti le.

Végrehajtás alól mentes vagyontárgyakat itt megtaláhatod a kapcsolódó szabályokkal együtt:

[link]

Amúgy az osztályfőnöki órák aligha lennének elegendőek a Vht. megismerésére. Tucatnyi másik, nevesített jogszabályról nem is beszélve.

2016. aug. 14. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

3. válaszoló nagyon sajnállak, te ügye nem mész szavazni? Nagy butaságot írtál most le. Mégis kit jelentesz fel lopásért? Ilyen ostoba gondolkodás mellett neked nem ezt a kategóriát kéne olvasnod. Ott van mondjuk a szerelem-szex kategória. Szerinted az lopás, hogy a gyenge elméjű adós rokona nem bizonyítja be, hogy övé a tv,laptop? Ezért szerinted még kártérítés is jár? Nem tudom felfogni, hogy léteznek ilyen személyek mint te. Alapvető jogokkal nincsenek tisztába, de azért hitelt fel tudnak venni, utána meg majd elbarikádozzák a házukat meg hisztiznek a médiába.

Kár, hogy nincs adósok börtöne, de komolyan, ilyenkor ezt gondolom. De tudom, hogy van más helyzet is, amikor életképes emberek buknak bele egy vállalkozásba, na őket tudom a legjobban sajnálni. Amikor mindent megtesz, hogy ki tudja fizetni hátralékát, de nem tudja és szegény utcára kerül. Mert ügye a törvény a hármas válaszolóra és a életképes emberre is vonatkozik.

Ha árverés után bizonygatod, hogy tiéd a elárverezett ingóság elutasítják a felebezésedet. Mondjuk jogosan, mert senki nem lehet olyan életképtelen, hogy hagyja elmenni a cuccát ok nélkül.

Iskolába kéne tanítani ezeket, méghozzá általánosba. én is nem rég végeztem a 8 "elemivel" :D és úgymond 18 éves vagyok de semmit nem tudok vagyis tudnék az adózásról, a állampolgári jogaimról, kötelezettségeimről ha nem lenne internet. Komolyan, könyvtárba fél napokat csesznék el arra amit most neten 6 perc alatt megtalálok és meg is tudok. Tartsad magad ahhoz amit első válaszomba írtam, tehát próbáljatok meg részletbe fizetni ha másképp nem megy.

2016. aug. 14. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!