Végrehajtó céggel pereskedni?
Figyelt kérdés
Anyámnak volt egy néhány ezer forintos telefonos tartozása 7 éve, amit nem fizetett be. Ebből most a Intrum Justitia 300 ezret csinált. Az anyám nem emlékszik rá, hogy jött volna felszólítás az elmúlt 6 év során, a cég sem hivatkozik a leveleiben erre. Amennyiben jött volna, nyilván befizeti. Nem értem,hogy mire vártak 6 évig, miért nem küldtek csekket/felszólítást a tartozásról? Az eredeti tartozás rendben van, ha kamatot számolnak rá fel akkor is, de hogy 6 év után a hússzorosát követelik az nonszensz. Mivel nem küldtek felszólítást, ezért az ügy elvileg el is évült. De nem hajlandóak megírni, hogy volt-e felszólítás, ajánlott levélként vagy bármilyen más megkeresés. Igazából tárgyalni sem hajlandóak, még az ügyvédemmel sem. Csak az összeget hajtogatják, még azt sem mondják meg, hogy hogy jött ez a szám ki nekik. Millióim nincsenek a pereskedésre, viszont igazságtalannak érzem egy kisember uzsorával való megzsarolását. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mi lett a vége?2016. máj. 9. 18:24
1/3 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy ügyvéddel nem állnak szóba! Max nem reagálnak, akkor meg neki fel kell hívnia őket. Egyébként 5 év az utolsó bizonyítható felszólítástól számolva az elévülés. Szóval...cseszhetik.
2/3 anonim válasza:
Akkor nem kell vele foglalkozni. Küldjenek fizetési meghagyást, annak ellent kell mondani, és találkoztok a bíróságon. Ha tényleg nem volt semmi 5 éven túl, akkor ők veszítenek. Perköltséget meg te nem fogsz fizetni.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen ám, de ha mégis volt egy felszólítás? Nem tudom. Anyám nem emlékszik ilyenre, de már 80 éves. Én sem emlékszem, hogy valaha is említett volna ilyesmit. De olyanokat írtak, hogy személyesen kijönnek megbeszélni, stb. Nem is értem hogy gondolják ezt, amikor van jogi képviselete. Anyámmal nem tudnak miről beszélni, 80 évesen már sajnos nincs toppon, nyilván ezért is fordult hozzám. Attól félek, hogy aláíratnak vele valamit, amit nagyon nem kéne. Az ügyvéd érvelési kifogást írt egyébként és felhívta a figyelmüket, arra a sok hibára, amit a levelük tartalmazott.
2016. máj. 9. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!