Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számithat az csalás...

Mire számithat az csalás miatt, akit beidézett a rendőrség levélben?

Figyelt kérdés

2 ember feljelentése alapján 50.000Ft alatti csalásért van beidézve?

Illetve az, aki sok csalás miatt, de 500.000Ft alatti miatt van beidézve?

Melyik helyzetben mi az eljárás, mennyi a pénzbirság, vagy letöltendő? mi lehet enyhitő körülmény? Bejelentett munkaviszony nincs.

Könyörgöm csak az válaszoljon, aki tud normál ember módjára hozzászólni!

2016. aug. 11. 13:32
 1/5 anonim válasza:
Olyn félévre tuti számíthatsz. Kérdem én, hogy merészelsz emberekből pénzt kicsalni? Gondolom dolgozni büdös. Ahogy látom visszaeső vagy. Ha ezt így folytatod, akkor vállald a börtönbüntit. Megérdemled.
2016. aug. 11. 13:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Mondta valaki, hogy rólam van szó okoska?

Mindegy, lényegtelen.

2016. aug. 11. 13:57
 3/5 anonim válasza:
Okoska, ha nem rólad van szó, akkor ezer bocs, de ez a lényeg. Mármint, amit mondtam.
2016. aug. 11. 14:07
 4/5 anonim válasza:
A lényeg, hogy mindenképp jelentsd fel, akit csaláson kapsz. Aki visszaeső, az sose fogja abbahagyni. Amikor eltudják kapni a zsaruk, akkor félévre bezárják. A pénzt azt nem fogod visszakapni. Jelentsd fel, az a lényeg. A többit elintézik a szaruk. Azért mondom, mert sajnos jártam így, hogy pénzt kicsaltak belőlem. Feljelentettem és megkérdeztem a rendőrt, hogy ilyenkor mi a megoldás, elkapják-e és elkapják és félévre leültetik. Illetve kapni fogsz egy szép listát a többi áldozatról, akikkel kiszúrt a csaló. És megkapod a csaló valódi nevét. Helyesírási hibákért elnézést.
2016. aug. 11. 14:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Sokért nem adnám, ha megtudhatnám, vajon honnan vette az előző válaszoló azt, hogy az elkövető visszaeső. Azt látom, hogy a fél évet onnan, hogy egy rendőr mondta, annyi értelme is van.

A (külön-külön) 50 ezer forint alatti csalás minősítő körülmény hiányában még csak nem is bűncselekmény, hanem szabálysértés, két eset - ha tényleg csak ennyi van - még csak nem is üzletszerű.

A sok csalás már az, és így már egyetlen forintra is bűncselekmény. Az nem derül ki a kérdésből, hogy az 500.000 forint alatti érték külön-külön van, vagy összesen marad 500.0000 forint alatt, mert akkor nem mindegy, melyik kategóriába esnek az egyes elkövetések. Így annyit lehet mondani, hogy 50.000 forintig tart az ún. szabálysértési érték, attól 500 ezerig pedig az ún. kisebb érték.

Hogy mi várható, az rengeteg dologtól függ, pl. elsősorban a pontos minősítéstől, másodsorban az előélettől, harmadsorban meg ezer más dologtól, így erre komolyan válaszolni, ennyi alapján lehetetlen.

2016. aug. 11. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!