Az amerikai halálraítéltek miért várnak évekig, évtizedekig a kivégzésükre?
Figyelt kérdés
Nagy kunszt főbelőni2016. aug. 7. 22:36
1/11 tetro válasza:
Azért mert ahol csak úgy főbe lőnek embereket az nem egy nyugati jogállam.
2/11 anonim válasza:
Nehogy túl hamar lelőjjék, aztán kiderül, hogy ártatlan volt.
3/11 A kérdező kommentje:
Konkrétan Richard Ramirez miatt tettem fel a kérdést, aki éjjel házakba tört be, erőszakolt, gyilkolt. Sorozatgyilkos volt, be is ismerte a gyilkosságokat. Évekig volt a halálsoron, majd betegségben meghalt.
2016. aug. 7. 23:02
4/11 tetro válasza:
23.02
szóval akkor az olyanokat végeznéd ki csak ilyen gyorsan, akik különösen brutális gyilkosságokat követnek el sorozatosan, aztán be is ismerik ezt?
5/11 A kérdező kommentje:
Ez az ember egy vadbarom volt.
Aki különösen kegyetlen és teljes mértékben bebizonyosodik, azt tényleg jobb lelőni, nem évekig etetni.
2016. aug. 7. 23:08
6/11 anonim válasza:
Egyetértek. Ahol egyértelmű bizonyíték van és különös kegyetlenség ott én is hamarabb elvégeztetném a kivégzést. Ne nem főbelövéssel hanem méreginekcióval.
7/11 anonim válasza:
Én, ha bevallok egy tettet és mondjuk a barátom tette meg. Akk hülye vagyok, de nem ölhetnek meg egyből.
8/11 A kérdező kommentje:
De ha mondjuk halálra ítélnek akkor 24 évig senki nem ért rá kivégezni? (megvolt az ítélet)
2016. aug. 7. 23:29
9/11 anonim válasza:
Fellebbezett, többször is, és arrafelé minden lépcsőfok annyira el van havazva hogy 4-5 év mire tárgyalják. És mivel minden ember jogilag egyenlő, így nem veheted el a fellebbezés lehetőségét külön senkitől sem, akármilyen egyértelműnek is tűnik a bűnössége.
10/11 anonim válasza:
Azért, mert nagyon sokszor derül ki, hogy ártatlanul ítéltek valakit halálra és ha végre is hajtották azt már nem lehet jóvátenni.
Igazán civilizált társadalom éppen ezért nem is alkalmazza a halálbüntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!