Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagybacsim rám akarja hagyni...

Nagybacsim rám akarja hagyni a házat, mert en allok mellette. Gyermeke nincs, ha nem ír vegrendeletet akkor torveny szerint a testvere orokol azt pedig nem akarja. Megtamadhato ez?

Figyelt kérdés

2016. aug. 5. 23:28
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Egyszerűbb lenne eltartási szerződést kötni.
2016. aug. 6. 13:15
 12/19 anonim ***** válasza:
Adja el neked a házat még most jelképes összegért. Azt az életben nem támadhatja meg senki...
2016. aug. 6. 15:16
 13/19 A kérdező kommentje:

Igen édesapam (már elhunyt) testvere a nagybácsim.

A koltson osszege 1.200.000.

Koszonom :)

2016. aug. 7. 12:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Öröklési szerződést is lehet kötni. Nézz utána. Az adósságot mindenképp ki kell fizetni valakinek.
2016. aug. 23. 21:50
 15/19 A kérdező kommentje:

Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de nem írok alá eltartási szerződést. A régi gondozónőjér is állandóan zaklatta...ki is rakták az öregotthonból,mármint nem lakott ott, de azt mondták,hogy így nem lehet viselkedni,idegileg kikészített mindenkit. 50éves egyébként.

Nekem megvan mindenem csak autónk nincs,az meg majd lesz. Mondtam neki, hogy amiben tudok segitek. Ő meg azt ír a végrendeletbe, amit akar...

2016. aug. 23. 22:54
 16/19 kevinnnn válasza:
Miért nem iratja rád most az ingatlant, persze ahoz kell bizalom is.
2016. aug. 26. 13:40
 17/19 anonim ***** válasza:

50 évesen gondozónőre szorul??? Alkoholista vagy pszichiátriai betegsége van?

Ha nem ir végrendeletet, akkor a testvére illetve az elhunyt testvéreinek a leszármazottjai örökölnek. Van annyi jövedelme, hogy a szociális otthoni ellátást fizetni tudja? A gondozási költségeket is rá fogják terhelni a hagyatékra...

2016. aug. 26. 16:25
 18/19 A kérdező kommentje:
50.000ftot kap, de csak 25.000 mert vonnak hitelt tőle. Hàt igen iszik sajnos, bár előttem titkolja.
2016. aug. 26. 22:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát... nem vagyok biztos benne, hogy lesz valami érdemleges a hagyatékában, mire arra kerül a sor...elfogy az addigra szépen...
2016. aug. 27. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!