Dely Péter és Turi Tamás szerintetek nem vétettek az alábbi Alkotmányos törvény ellen?
Az Alkotmány IX. cikkelye:
(5)27 A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek - törvényben meghatározottak szerint - jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni.
Több videójukban is van vallásgyalázó sszöveg és cselekmény. Aki ismeri őket, azok válaszát várom.
Csak Turi Tamást ismerem és vallásos emberként írom ,hogy nem.
Igaz ,néhol-néhol azért eléggé (!) visszafoghatná magát és sokszor baromságokat mond ,de amikor a szcientológusokról ,vagy a tanúkról beszél akkor egyetértek vele. Nekem akkor teljesen értelmes embernek tűnik. Persze tény ,ami tény. Rohadtul visszafoghatná magát az öreg...
Nem keresztény vagyok ,de én is hiszek Ő benne.
Egyébként mivel nem vagyok jogász nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!