Anglia EU-ból való kilépése már "befejeződött", vagy ez egy hosszabb, több hetes, hónapos folyamat?
Igazából azért érdekel, mert rendeltem egy készüléket külföldről, a rendeléskor pedig választhattam, hogy EU-s, vagy kínai raktárból szállítsák, én pedig az EU-sat választottam, mivel így EU-n belüli vásárlás miatt nem kell áfát fizetnem, míg Kínából való szállítás esetén igen.
Megnéztem a tracking ordert, és kiderült, hogy ez az EU-s raktár igazából Angliában van, onnan küldték a rendelésemet, viszont ők már ugye kiléptek az EU-ból, ...
Szóval most milyen adójogi szabályok lesznek érvényesek, Anglia EU-s, vagy nem EU-s állam?
Köszönöm előre is a hasznos válaszokat.
Az Egyesült Királyság most is EU tagállam. Ez a kilépős dolog nem úgy megy, hogy "hopp, kint is vagyunk".
Ha kilépnek egyáltalán (ki kellene, de sok idő lesz még csűrni-csavarni itt), az még évek múlva lesz csak.
Értem, azt sejtettem, hogy nem megy egyik napról a másikra, de gondoltam biztos, ami biztos, megkérdezem, mert így hirtelen meglepett ez az infó, hogy Angliában adták fel a csomagot, aztán mondom akkor tisztázom, hogy mire számítsak, ha megjön, kell e pluszba fizetnem, vagy sem.
Köszönöm a válaszokat :)
Nagy-Britannia olyannyira tag még, hogy a kilépési folyamat még el sem kezdődött. A legfeljebb két éves procedúra onnantól indul, hogy a britek hivatalosan is bejelentik az uniónak a kilépési szándékukat - ez még nem történt meg. Talán szeptemberben.
És akkor sem biztos. Egy befolyásos jogászokból álló csoport és a skót parlament igyekszik jogilag megtorpedózni a kilépést, miközben csomó brit új népszavazást akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!