Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Anglia EU-ból való kilépése...

Anglia EU-ból való kilépése már "befejeződött", vagy ez egy hosszabb, több hetes, hónapos folyamat?

Figyelt kérdés

Igazából azért érdekel, mert rendeltem egy készüléket külföldről, a rendeléskor pedig választhattam, hogy EU-s, vagy kínai raktárból szállítsák, én pedig az EU-sat választottam, mivel így EU-n belüli vásárlás miatt nem kell áfát fizetnem, míg Kínából való szállítás esetén igen.

Megnéztem a tracking ordert, és kiderült, hogy ez az EU-s raktár igazából Angliában van, onnan küldték a rendelésemet, viszont ők már ugye kiléptek az EU-ból, ...

Szóval most milyen adójogi szabályok lesznek érvényesek, Anglia EU-s, vagy nem EU-s állam?

Köszönöm előre is a hasznos válaszokat.

2016. aug. 2. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nem, kb 2 év még
2016. aug. 2. 09:07
 2/6 ConnectCare ***** válasza:
100%

Az Egyesült Királyság most is EU tagállam. Ez a kilépős dolog nem úgy megy, hogy "hopp, kint is vagyunk".

Ha kilépnek egyáltalán (ki kellene, de sok idő lesz még csűrni-csavarni itt), az még évek múlva lesz csak.

2016. aug. 2. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem, azt sejtettem, hogy nem megy egyik napról a másikra, de gondoltam biztos, ami biztos, megkérdezem, mert így hirtelen meglepett ez az infó, hogy Angliában adták fel a csomagot, aztán mondom akkor tisztázom, hogy mire számítsak, ha megjön, kell e pluszba fizetnem, vagy sem.

Köszönöm a válaszokat :)

2016. aug. 2. 09:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Még csak szavaztak, de nem kezdték el a kilépést.
2016. aug. 2. 10:21
 5/6 tomala ***** válasza:

Nagy-Britannia olyannyira tag még, hogy a kilépési folyamat még el sem kezdődött. A legfeljebb két éves procedúra onnantól indul, hogy a britek hivatalosan is bejelentik az uniónak a kilépési szándékukat - ez még nem történt meg. Talán szeptemberben.

És akkor sem biztos. Egy befolyásos jogászokból álló csoport és a skót parlament igyekszik jogilag megtorpedózni a kilépést, miközben csomó brit új népszavazást akar.

2016. aug. 2. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:
El sem kezdődött.
2016. aug. 2. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!