Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Számíthatok szankcióra, ha...

Számíthatok szankcióra, ha hirdetőlapokat helyezek ki azzal kapcsolatban, hogy "Beatles-chordbookot" árusítok?

Figyelt kérdés
Nem kiadványról van szó, én szerkesztem, és nyomtatom ki itthon a lapokat, amiket aztán összetűzök. Mondhatja valaki, hogy úgysem venné meg senki, de ahogy a "plakáton" hangsúlyoznám, precíz, eredeti felvételek alapján készült dologról van szó, útmutatóval, érdekességekkel a számokkal kapcsolatban, oktató részekkel, stb. Nem használok fel semmilyen eredeti képet, logót, hanganyagot, fényképet, vagy bárminek a részletét, ami "Eredeti Beatles" termék, és jogvédett. Most magukkal a dalokkal vagyok gondban. Mert ha magam is gépelem le, mégis az övék. De hát az ő nevük alatt árulom a füzetet, 1500 Ft-ért. Baj csak akkor lenne, ha a saját művemként árulnám?(amit persze eszembe sem jutna tenni) Vagy így is, minden csalás nélkül is jogsértő, és feljelenthetnek? Erről az jutott eszembe, hogy a netre is százak töltik föl (persze az enyém jobb). Az is jogsértő? Vagy talán az nem annyira feltűnő, mint sok-sok plakát, és tetten érhető árus? Jó ötletnek találom, rengeteg újdonságot találtam ki ebbe a kis füzetbe, ami máshol nem található meg... Pl: "Beatles tagok beszólásai a dalokkal kapcsolatban" hogy mondjak egy példát: Lennon: "George azt a 3 hangot el tudja benne énekelni" (Do You Want to Know a Secret c. dal) Ez csak egy példa, de nagyon pezsgő dolog lett ez a füzet, csak félek az esetleges következményektől. Mire számíthatok? Milyen jogi szabály vonatkozik erre? Bűncselekménynek minősülne? Jogászok, a témában jártasok, légy szíves segítsetek!

2016. júl. 29. 01:39
 1/2 anonim ***** válasza:

"Baj csak akkor lenne, ha a saját művemként árulnám?"

Az bitorlás lenne, így viszont szerzői jogsértés, mivel az alkotóknak van joguk meghatározni, hogy a dalszövegeiket ki, hogyan adhatja ki, használhatja fel. Mivel pénz kérsz érte, az csak súlyosbít.

2016. júl. 29. 15:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre választ igazából nem tudok adni, de annyit megjegyzek: őszintén remélem, hogy sikerül megoldani ezt a problémát, mert nagyon tetszik az ötleted, én biztos vennék belőle egy példányt, ha elkészül.
2016. aug. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!