Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az emberek, miért háborodnak...

Az emberek, miért háborodnak fel azon, hogy ha egy magyarországi börtönben fogva tartott, a börtönben lévő körülmények miatt kártérítést kér, és a börtön kártérítést jogerősen meg ítélik, a fogvatartottnak? Miért van ez így?

Figyelt kérdés

Kinek mi a véleménye? Sokan sok mindent, hallunk, olvasunk. És egyre több, és egyre nagyobb a fel háborodás. De miért? Mi előtt bárki is válaszolna erre a kérdésre. Én személy szerint a következőkel egyet értek, és én úgy vélem, hogy "...Nem tudom, ki hogy van ezzel, de engem mindig megrettent az a gyűlölet és bosszúvágy, ami ezekből a hozzászólásokból árad. Persze mindaddig, amíg valaki nem tapasztalja meg, milyen is a magyar börtönök többsége. És ehhez manapság igazán nem kell sokat tenni, elég egy csokit ellopni, vagy hajléktalannak lenni. De nem csak a piti „bűnözőket”, hanem az igazi nehéz fiúkat is megilleti az emberhez méltó, tisztességes bánásmód. A börtönbüntetés lényege ugyanis a szabadságtól való megfosztás, nem pedig a megalázás és az embertelen bánásmód.

Nem az elítéltekre, nem az ügyvédekre, nem a jogvédő szervezetekre és nem Strasbourgra kell haragudni a milliárdokra rúgó kártérítések miatt! Hanem arra a büntetőpolitikára, ami idáig vezetett: a fiatalkorúak szabálysértési elzárására, a hajléktalanok kriminalizására, a középmérték alapján kötelezővé tett szigorúbb büntetésekre, a „három csapásra”, az előzetes letartóztatások túl gyakori alkalmazására, vagyis az ész nélküli folyamatos szigorításra. Vagyis arra a kormányra, amelyik mindezt kitalálta, ám – mint ez várható volt – mindezzel a bűnözést csökkenteni nem tudta..." Én ezzel az idézettel teljesen, azonosulni tudok. És az előbb le írt idézettel teljesen egyet is értek. És ti hogy vagytok vele? Kérek mindenkit, hogy érzelem és düh mentes, és tiszta válaszokat várnék erre a kérdésre. De legfőbb képen, csak olyan válaszokat várok erre a kérdésre, amelyet az adott válasz író is, el várna ha ez a saját kérdése lenne. Az adott idézetet a - [link] - írásból származik.

2016. júl. 27. 17:43
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
No kérem szépen, a válaszírók általános hozzá állása ehhez a kérdéshez, meg valósítja a gyűlöletbeszéd fogalmát. Legalábbis a véleményem szerint. Mivel ugyanis a gyűlöletbeszéd fogalma a következő képen definiálható. - "A gyűlöletbeszéd, olyan szóbeli, vagy írásbeli megnyilvánulás, amelynek célja valamely társadalmi csoport megalázása, megfélemlítése vagy a csoport tagjai elleni erőszak, vagy előítéletes fellépés kiváltása." - Csak már az a kérdés, hogy miért születnek ilyen válaszok erre az egy adott kérdésre? De az én véleményem, az hogy a válasz írók többsége erősen előítéletes, tudatlanságából ír, ilyen válaszokat. Ami újabb kérést vett fel. Miért? Miért kell ilyen előítéletesnek lenni? Talán azért mert minden, BV lakót személyesen is ismernek a válasz írók? Újabb és újabb kérdéseket vett fel, a válasz írók írásai. Miért? Mikor? És mitől félnek?
2016. júl. 28. 07:48
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Ön nagyon ráér...
2016. júl. 28. 09:36
 13/24 anonim ***** válasza:
77%

No kérem szépen, a kérdező általános hozzáállása megvalósítja az idiotizmus fogalmát. Legalábbis a véleményem szerint.

"Csak már az a kérdés, hogy miért születnek ilyen válaszok erre az egy adott kérdésre?"

Talán azért, mert a börtönlakók nem a társadalom félé kivetített intenzív szeretetük miatt kerülnek a börtönbe, hanem azért, mert ilyen vagy olyan módon ártottak a társadalom tagjainak? Ezért talán logikus, hogy a társadalom általános hozzáállása ezekhez a személyekhez nem éppen barátságos? Talán az, amit Te képviselsz "kedves" kérdező, az abnormális?

"De az én véleményem, az hogy a válasz írók többsége erősen előítéletes, tudatlanságából ír, ilyen válaszokat."

Elég annyit tudniuk, hogy okkal kerültek a börtönbe a "nehézfiúcskák". Aki segíteni akar rajtuk, illetve idő előtt ki akarja juttatni őket onnan, az a társadalom ellensége. A börtön azért van, hogy elrettentő ereje legyen, nem pedig azért, hogy ingyen szállást és ételt, valamint szórakozási lehetőségeket kaphassanak az elítéltek. Mielőtt oda kerültek gondolkodni kellett volna, nem állat módjára viselkedni.

"Miért? Mikor? És mitől félnek?"

Attól félünk, hogy az ilyen idióták, mint Te, "kedves" kérdező, még a végén elérik, hogy a börtönökből ingyen szálló lesz és a társadalom egy bizonyos elmaradott és erőszakos rétegének még kiváltság is lesz oda jutni. Ha így nézzük, még az elkövetőknél is nagyobb veszély a magadfajta szellemi fogyatékosok létezése.

2016. júl. 28. 09:50
 14/24 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es válasz író, ön pedig nagy meg erőltethette magát azzal a válaszával amit leírt. Csak ennyire telet öntől? Mások azért hosszabban is ki fejtik álláspontjukat. Még akkor is, ha egyesek válasza számomra, nem tetsző válaszokat is írnak. De legalább le írják véleményüket. De hogy a kérdésére válaszoljak. Igen rá érek! És ön, rá ér válaszolni?
2016. júl. 28. 11:22
 15/24 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as válasz író! Örömömre szolgál, hogy ön is egyet ért azzal, hogy a BV intézet lakóinak legyen minden ingyen! Mert véleményem szerint ön kedves 13-as válasz író, az ...."Attól félünk, hogy az ilyen idióták, mint Te, "kedves" kérdező, még a végén elérik, hogy a börtönökből ingyen szálló lesz és a társadalom egy bizonyos elmaradott és erőszakos rétegének még kiváltság is lesz oda jutni. Ha így nézzük, még az elkövetőknél is nagyobb veszély a magadfajta szellemi fogyatékosok létezése." írása ezt fejti ki. Amúgy pedig megjegyezném, ha valaki másként gondolkodik mint az átlag ember, az miért lenne szellemi fogyatékos? Csak azért mert másként látja a világot, vagy másként gondolkodik?
2016. júl. 28. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
64%

"Örömömre szolgál, hogy ön is egyet ért azzal, hogy a BV intézet lakóinak legyen minden ingyen!"

Ha ezt a következtetést sikerült levonni ebből:

"A börtön azért van, hogy elrettentő ereje legyen, nem pedig azért, hogy ingyen szállást és ételt, valamint szórakozási lehetőségeket kaphassanak az elítéltek."

..., akkor már rögtön világos, hogy miért fordulhat elő, hogy a kérdésben felvázolt álláspontot képviseli. De ezek után pláne nem kell csodálkozni, ha fogyatékosnak / gyengeelméjűnek nevezik.

Segítő szándékom jeléül kifejtem: véleményem szerint az elítélteket minden egyes rájuk költött forintért meg kellene dolgoztatni. Ugyanis a börtönön kívül is az alábbi mottó uralkodik: "aki nem dolgozik, ne is egyék". Az átlag, a becsületes polgár sem kap semmit ingyen, a bűnözőknek és semmirekellőknek meg pláne nem kellene semmit sem ingyen adni.

Az egy tévhit, hogy növeljük a támogatást, majd akkor nem bűnöznek. Nem megoldás a védelmi pénz fizetése. A megoldás a társadalom immunrendszere, az úgynevezett erőszak-szervezetekben van (pl rendőrség). Aki nem tarja be az együttélés szabályait (mindegy milyen okból), az számoljon a retorziókkal.

Ha fizetünk a degenerált agresszív rétegnek, azért, hogy békések legyenek a többségi társadalommal, azzal csak az alábbi dolgokat érjük el:

1. egyre több degenerált lesz, akik erre pályáznak

2. egyre többet akarnak majd

Ezt a jelenséget az emberi szervezetben ráknak nevezzük, a társadalom "szervezetében" is pont hasonló jelenség alakul ki, ha hagyjuk.

"Amúgy pedig megjegyezném, ha valaki másként gondolkodik mint az átlag ember, az miért lenne szellemi fogyatékos? Csak azért mert másként látja a világot, vagy másként gondolkodik?"

Az egészséges, ép elméjű emberek körében az a divat, hogy racionálisan gondolkodnak, racionális döntéseket hoznak. Ha például megégetem a kezem a tűzben, akkor még egyszer nem nyúlok oda, körültekintőbb leszek. Egy így logikus. Ellenben Ön nemhogy nem próbálkozik újra, de még próbál olajat is önteni a tűzre, hogy másodszorra még jobban megégjen. Ez az úgynevezett irracionális gondolkodás, és ha Ön így gondolkodik, ráadásul még büszkén szóvá is teszi, akkor ne csodálkozzon, ha lekezelően gyengeelméjűnek titulálják.

Remélem sikerült megérteni a lényeget.

De ha már sikerült kiharcolni kártérítési összegeket az elítéltek számára, akkor kezdhetnék azzal, hogy az áldozatoknak kiutalják kártérítés formájában. Amíg a börtönben van, saját célra nem engedélyeznék vagyongyűjtést, ha kártérítési pert nyer, előbb egyenlítse ki a fogva tartásának a költségeit és az általa megkárosított emberek kárigényét, így lenne igazságos.

2016. júl. 28. 12:28
 17/24 A kérdező kommentje:
A hozzászólások olvasva, egyre jobban a következő jut eszembe, ami a hozzászólások erős indulatos, lincs hangulata miatt a következő jut eszembe a rémület hevében: Engem mindig megrettent az a gyűlölet és bosszúvágy, ami ezekből a hozzászólásokból árad. - És ez nagyon aktuális. Engem ugyanis megrémít, és bennem igenis félelmet kelt, a hozzá szólók írása. Ami már önmagában is megdöbbentő.
2016. júl. 28. 18:09
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

Miert nem koltozol el a Holdra akkor? A huuu de nagy remuletedben? Felteszel egy nyilvanvaloan elmebeteg kerdest. Visszajara forditasz mindent es bunozokbol aldozatot csinalsz, csak mert elkaptak oket. Tenyleg normalisnak tartod magad? Mert itt senki :)

De ha tovabb akarsz trollkodni hat hajra :)

2016. júl. 28. 18:46
 19/24 electroman75 ***** válasza:
86%

Nem ismerek minden börtönlakót csak kettőt. Mindkét nagyapám volt "focivarró tanfolyamon" a 60-70-es évekbe. Hidd el nagyon picit más volt a bv élett akkor. Százszor is meggondolná a mai bűnöző jelölt hogy bűnözzön-e. A másik személyes infó ha érdekel. Én 94 ben szereltem fel a MH kötelékébe akkor egy sorállományú katona napi ellátmánya 1700 forint volt, egy kórházi betegre 2000 forintot fordított a TB. Szerinted egy akkori bv "lakó" mennyibe került az államnak, ergo nekem-neked-bárki másnak? Elárulom, 6000 forint volt a napi kiszabat. Nonszensz nem gondolod?

De mint írtam is (nem rosszindulatból) remélem lesz közelebbi élményed az általad annyira preferált bűnözői réteg minőségi munkájával. Apropó! Miért is nem mersz névvel írni ezen az anonim oldalon??? Mitől tartasz? Nem mered vállalni az identitásod? Van egy másik közkedvelt népcsoport akikre ezen viselkedés jellemző, netán te is oda tartozol?

2016. júl. 28. 20:44
 20/24 anonim ***** válasza:
72%
Irigylem az olyan embereket, akinek van ideje és ereje ennyire nagyon sajnálni a börtönlakókat.
2016. júl. 29. 01:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!