Ez cserbenhagyásnak számít?
Autóval elütök egy embert, továbbhajtok de felhívom a rendőrséget hogy most ütöttem el egy illetőt de a cigányok által sűrűn lakott városrészben ezért nem álltam meg, küldjenek oda mentőn én meg bemegyek a legközelebbi rendőrségre.
(ma majdnem megtörtént )
Jogilag cserbenhagyás csak akkor valósulhat meg, ha a balesetben senki nem sérül meg. Ha már van sérült, az segítségnyújtás elmulasztása, ami súlyosabban büntetendő.
Önmagában az, hogy a baleset cigányok által sűrűn lakott környéken történt, nem mentesít a segítségnyújtási kötelezettség alól, de ha már jön a rokonság kaszával-kapával, az igen.
Ha csak úgy kivasalod és továbbmész, akkor sima ügy: cserbenhagyás. Ha megállsz és köbevesznek a kormosok és agyonvernek, amibe te beledöglesz, akkor ez részedről politikailag korrekt, törvényes, az intézkedéssel arányos magatartás.
Kis adalék az államvédelmi gondolkodásról. hogy a kormosok elől menekülö riportert akarták megbüntetni, mert vezetés közben telefonált. Érdekes módon itt még megúszta a riporter:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!