Miért nem tiltják be a négercsókot?
Rettentően sértő neve van ennek az édességnek. Mi az, hogy négercsók? Talán, ha afrikai eredetű személy-csók lenne a neve, akkor még azt mondanám, hogy oké.
De!
Maga a koncepció rendkívül sértő, ugyanis a felépítése maga a rasszizmus. Adva van egy vékony csokoládé réteg, ami az afrikai emberek fejét jelképezi, a töltelék viszont egy habos, könnyű, szinte nem is létező dolog, ami ugyan kitölti a teret, de szinte semmit se nyom, ergo azt jelképezi, hogy minden afrikai ember feje lényegében üres, ezzel pedig a rasszista cukrászok az agy hiányát akarják imitálni.
Egy ilyen rasszista dolog hogyan létezhet még a 21. században? Mik vagyunk mi, rabszolgatartó ültetvénygazdák, akik nem becsülik semmire az afrikai eredetű embertársaikat?!
Egy polkorrektebb üzletek már átnevezték feketehercegnek.
De, én továbbra is négercsóknakhívom.
van még négercsók? ezer éve nem láttam. (mondjuk sosem szerettem, tehát nem is kerestem)
de azért a Negro-t se felejtsük el!
nincs jobb dolgod?
IGAZAD VAN! Mennyi ejszakan at aggodtam en is ezen.
Ideje lenne feher csokival boritani.
Ha ez igy lenne, ciganykereket hanyek. Jaaaa, nem, elnezest: etnikai fordulatot...
Hát ez majdnem vicces volt kérdező... csak elsz..rtad a kategóriát.
Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.
Egy ilyen vilagban elunk sajnos. Ahol a kerdezohoz hasonlo bolondok szabadon garazdalkodnak, mindenen megsertodnek, ha arrol van szo akkor masok helyett is nagyon szivesen megsertodnek (gondolom a kerdezo se nem neger, se nem csok) es elvarjak hogy a vilagot az o izlesuknek megfeleloen formaljak. Nekem tetszik a neve es pont azert mert egy olyan korra emlekeztet amikor a rasszizmus nem volt tema egyaltalan, vagy legalabbis nem mindennapos es szabadott mindenfele sertodes nelkul olyan nevet adni egy edessegnek, hogy negercsok.
(FYI a Negro cukorkat pedig a keszitojerol, Pietro Negro-rol neveztek el. Termeszetesen rasszista szandekkal. 1920-ban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!