Miért nem tiltják be az energiaitalt Magyarországon?
Akkor lehet, hogy rád keményebben hat. Egyébként nincsen rá bizonyíték, hogy a koffein hosszú távon veszélyes lenne a szervezetre, ahigs arra sincs, hogy az energiaital károsabb, mint a kávé vagy a tea.
Egyszerre nagy dózisban adagolva persze meg lehet halni a koffeintől, de ehhez tényleg sok kell és a felnőttek tudnak magukra vigyázni. Ennyi erővel persze a sok kajától is meg lehet halni, ha annyit eszem, hogy a hasam kipukkad( A Vértesi csatát ezzel nyertük meg).
Nem mindenki reagál rá úgy, mint te. Nem kell betiltani, bár 13-14 éves kisgyerekeknek biztos nem egészséges naponta ezt inni. Nekik lehetne valami tutti-frutti ízű üdítőt árulni, mert csak az íze miatt isszák.
Mondjuk azt én se nagyon engedném, hogy piával keverjék, és direkt úgy árusítsák szórakozóhelyeken, nem egy ismerősöm lett rosszul, mikor betolt pár pohár vodka-energiaital kombót. Na akkor pl én is azt éreztem, mint te, miután lenyomtam vagy 3 felest ilyen sz..rral keverve, hogy mindjárt kiugrik a szívem.
Nem kell provokációt gerjeszteni egy üdítőital miatt. Kezdjük azzal hogy a valamire való energiaital dob a teljesítményen mind technikai sportágakban, mind állóképességileg. Attól mert neked majdnem a vesztedet okozta még Rossi vagy Raikönnen ugyanúgy megfogja inni verseny előtt.
Amikor én megiszok egy fél literes dobozzal, százalékosan jobban tudok koncentrálni a vezetésre már kora reggel, megiszom míg kimegyek a garázshoz, majd mikor már elindultam és a forgalomba kiérek tapasztalom az éberséget.
Én meg múltkor megittam belőle 3-at és még mindig nem volt semmi bajom.
Szerintem hipochonder vagy és beképzelted a baromságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!