Miért etikátlan (és törvényellenes) telefonbeszélgetéseket hangfelvételre felvenni?
A Bírósági Döntések Tára 2011. 2442. pedig kimondja:
„Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése, avagy felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a képmás vagy hangfelvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.”
Tehát az adatvédelmi és a polgári jog tiltja az érintett tudta nélkül hangfelvétel készítését, azonban büntető ügyben, mint bizonyítékot föl lehet használni. Példaként említette az előadó a csepeli kettős gyilkosságot, ahol a bizonyítás során a bíróságon figyelembe vették a gyilkosságot megörökítő hangfelvételt.
De miért sértő bárkinek is ha hangfelvételre veszem a beszélgetésünket? És adott esetben valakinek visszajátszom?
Ha tudja hogy ekkora barom vagyok, akkor ne álljon velem szóba, ez is kb. azon a szinten van mint a pletykafészkek, semmivel nem rosszabb szerintem..
Nem értem miért kell mindig itt személyeskedni (biztos valami rossz magyar szokás hogy másikat lehülyézzük stb. jó lenne leszokni róla).
Amúgy abból amit írtál megértettem hogy a képmásaim és hang anyagaim is engem illetnek?
Magán élethez joga van az egyáltalán nem igaz, ha igaz lenne akkor már a pletykálást is törvény kellene büntesse. (persze nem bánnám)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!