Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez nem tőrvényellenes, amit...

Ez nem tőrvényellenes, amit teszek?

Figyelt kérdés

A nagyim kleptomániás. Kezelik és papírja is van róla, ezért nincsen még sitten. Gyakran megy vásárolni és mindíg elemel valamit, sokszor lekapcsolják, de van amikor nem veszik észre. Mondtam neki régebben, ha már lop is, lopjon hasznos dolgokat, pl nekem csokikat. Azóta a pénztáros pult előtt gyakran csen el csokit, amikor elkapja az őr találnak nála papírt amire rá van írva milyen csokikat szeretek.

Többszőr mondták azt rendőrségen, hogy én vagyok a felbujtó meg a biztonsági őrök is. Nem szeretném, ha emiatt később bírósági per lenne vagy feljelentés. Ugye nem lehet ? Én csak azt mondom neki, hogy ha már úgyis lop, miket hozzon el, az nem az én bűnöm, ha ő megteszi, nemigaz ? Ráadásúl kleptomániás, úgyis összeszed dolgokat, de akkor már ne ilyen haszontalan szemetet, hanem legalább legyen hasznos ebbenis. Ugye nem lehet ebből baj?

2014. ápr. 21. 21:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mióta lehet kleptomániáról papírt szerezni? :D
2014. ápr. 21. 22:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Pszichiáter ad róla papírt, mihelyt megtőrtént a diagnózis. Elment orvoshoz elmondta a panaszt kapott gyógyszereket. Otthon visszatelefonáltak az orvostól, hogy eltűnt a naplója meg az asszisztensének dolgai. Nem tudták, hogy nem lehet egyedűlhagyni
2014. ápr. 21. 22:19
 3/12 ConnectCare ***** válasza:

Tetszik a kérdés! :)

Szerintem biztos, hogy nem jogszerű megdumálni a nagyival, hogy ha már lop, lopjon nekünk jó dolgokat, de konkrétan most nem tudnám megmondani, hogy ez minek is minősül.

Leginkább én is azt mondanám, hogy lopásra felbujtás, ahol a nagymama el is követi a bűncselekményt, ám vele szemben állhat fent büntethetőségi akadály az állapota miatt. A felbujtóval szemben már nem. De akár lehet a nagyi a lopás közvetett tettese is és akkor a kedves kérdező lesz a lopás tettese (legalábbis ez a szitu pl. akkor, ha beküldöm a mit sem tudó 3 éves öcsémet, hogy hozzon ki nekem valamit a pólója alatt "játékból").

2014. ápr. 21. 22:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Ő magától megy be. Én csak azt mondtam, hogy ha már úgyis lop, tegye azt hasznosan és csokit lopjon és felírtam a kedvenc márkáimat
2014. ápr. 21. 22:54
 5/12 ConnectCare ***** válasza:

Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy így nem lesz-e már a nagyi is büntethető. Hiszen tulajdonképpen onnantól, hogy a lopásnak célja van (végiggondolja, hogy melyik márkát is szereti a kérdező, direkt azt választja stb.) ez sima, mezei lopás, amit nem feltétlenül csak az egészségügyi állapot befolyásol.

Más azért lopni, mert lopnom kell, hiszen olyan szépen csillog az a valami és más azért, mert az unokám szereti a Snickers-t :).

Azért nehéz, mert egy bűncselekmény megítélésénél az ilyen kis, tudati dolgok is számítanak.

2014. ápr. 21. 23:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mondd meg neki minél hamarabb, hogy hagyjon fel ezzel, mert bajba kerülhettek, sőt ha még nem vagy 15 éves akkor a szüleid is.
2014. ápr. 22. 08:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amit teszel, az törvényellenes. Felbujtó vagy, és így már a nagyid sem hivatkozhat a betegségére, mivel céllal ment oda, előre kitervelte, hogy el fogja lopni azt a csokit.
2014. ápr. 22. 08:38
 8/12 anonim ***** válasza:

Kleptomániás nagyi. Ahha. Meg a rézf***ú bagoly.

Levágni a tolvaj kezét a retekbe, akkor majd nem fog tudni mivel lopni...

2014. ápr. 22. 11:08
 9/12 A kérdező kommentje:

Én mondom neki folyamatosan hogy ne lopjon, de nem tud ellene tenni, ez egy betegség. Ugyanolyan, mint a szívbetegség, neki a szíve gyenge és leáll, a kleptomániásnak pedig az agy azon területei, melyek kordában tartják a lopási vágy kiélését [link]

A lényeg az, hogy lopkod. Én meg egyszer mondtam, hogy ma csokit nem lopott ? Mondta nem, erre én akkor legközelebb lopj azokat, ha már feltétlen lopni kell és ha köztük van a kedvenc márkáim és adtam neki egy listát, akkor azt adja ide. Azt a lapot viszi magával és azokat is lopkodja.Nagyi nem Bucci rucikat lopik, mint a gazdagok, hanem csak csokit meg aminek nem tud ellenállni.

Ebben nem foglaltatik magába a lopásra bújtás. Mivel védekezzek, ha egyszer ne adj Isten lesz belőle gáz pl beidéznek engem rendőrségre, feljelentés meg ilyenek miatt. Mivel védekezzek meg ilyen hasznos tanácsok jól jönnének meg megnyugtató dolgok ! Köcce :-)

2014. ápr. 22. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Betegség a lóf..üttyöt.

Ennyi erővel a pedofília is csak egy betegség. Hát ki tud ellenállni a jó zsenge husinak?

2014. ápr. 22. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!