Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha két 12 év alatti gyerek...

Ha két 12 év alatti gyerek szexel egymással, kit büntetnek meg?

Figyelt kérdés
2016. júl. 14. 17:26
1 2 3
 11/22 kovpet ***** válasza:
Senkit, hiszen nem történt sem bűncselekmény sem szabálysértés.
2016. júl. 16. 11:33
 12/22 Skywinner válasza:
67%

- 2013. július elsejétől, "azok a 14–18 évesek, akik lefekszenek 12 évesnél idősebb, de még 14. születésnapjuk előtt álló párjukkal, nem követnek el megrontást. Tizennyolc éven felüliek továbbra sem létesíthetnek szexuális kapcsolatot 12-14 évesekkel".

- 12 éves kor alattival mindenfajta szexuális cselekmény szexuális erőszaknak számít továbbra is. A törvény előtt nincs olyan, hogy egy gyerek beleegyezik az aktusba.

- 12 év alatti, 12 év alattival nem büntethető. 12 éves kor alatt a gyerekek nem büntethetők.

- "Nem büntethető, aki a büntetendő cselekmény elkövetésekor a tizennegyedik életévét nem töltötte be, kivéve az emberölés [160. § (1)-(2) bekezdés], az erős felindulásban elkövetett emberölés [161. §], a testi sértés [164. § (8) bekezdés], a rablás [365. § (1)-(4) bekezdés] és a kifosztás [366. § (2)-(3) bekezdés] elkövetőjét, ha a bűncselekmény elkövetésekor a tizenkettedik életévét betöltötte, és az elkövetéskor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással."

Ebből logikusan következik a szülők, vagy a felügyelettel megbízottak felelősségre vonhatósága.

- Az ilyen esetek általában csak akkor derülnek ki, ha a lánygyermek állapotos lesz. A dolgok akkor bonyolódnak, ha a gyermek az orvosi beavatkozás után esetleg elhalálozik, vagy egy kihordott terhesség után a szülésbe belehal a gyermek.

2016. júl. 18. 11:56
 13/22 kovpet ***** válasza:

"Ebből logikusan következik a szülők, vagy a felügyelettel megbízottak felelősségre vonhatósága."

Hát én nem látom azt a logikát, ami mentén ez következne. Kifejtenéd, hogy hogy jutottál erre a következtetésre?

2016. júl. 18. 16:14
 14/22 Laci7474 válasza:
14 éves kor alatt gyermekkorúnak számit. Büntethetöséget kizáró okok között szerepel, többek között, a gyermekkor. (emberölésnél vitték le a bűntethetőségi korhatárt 12-re) A szülőket viszont előveszik kiskorú veszélyeztetése miatt. A gyám biztosan vizsgálódni fog. És a nem jogi rész. Nem lepődnék meg rajta, ha 1-2 fakanál eltörne a gyerekek feneké.
2016. júl. 19. 07:30
 15/22 zolo ***** válasza:
14 év alatti gyereket nem büntetnek csak nagyon kivételes esetekben. Ez nem számít annak. Viszont a szülők vagy a felügyelettel megbízottakat elővehetik ez ügyben. Természetesen már egy ilyen korú gyerek mellett nincs állandóan egy felnőtt. Az a helyes, ha a szülők felvilágosítanak ilyen korú gyerekeket ezen a téren is. Az iskolának is lenne feladata a felvilágosítás, de ott még úgy sem működik ez mint 30 évvel ezelőtt. A serdülő gyerekek már érdeklődnek a másik nem iránt. Különben ez a természetes, mert később lesz ebből problémájuk. Természetesen nem azt mondom, hogy egy 12 éves gyereknek szexelni kellene. Viszont szerelmek már fiatalabb korban is vannak. Úgy emlékszem én kb. 11 éves voltam amikor először szerelmes voltam. Természetesen szex nem volt, de nagyon boldog voltam ha láthattam a lányt és beszélhettem vele.
2016. júl. 22. 14:57
 16/22 anonim válasza:
Hat a szuloket mivel ok felelnek a gyerekukert..meg hat a korulmenyektol is fugg..
2016. júl. 28. 23:29
 17/22 kovpet ***** válasza:

"Hat a szuloket mivel ok felelnek a gyerekukert"

De mi alapján? Nem tilos szexelni senkinek soha. Az van tiltva, hogy nem egyenlő felek szexeljenek, tehát egy felnőtt egy gyerekkel vagy olyan, akinek valami hatalma vagy befolyása van a másikra, pl tanár a tanítványával.

Idézzétek már be a paragrafust, ami szerintetek tiltja, én nem találtam ilyet.

2016. júl. 29. 09:26
 18/22 anonim ***** válasza:

kovpet;

Akkor ki lesz felelős, ha a lány terhes lesz? Ki viseli a költségeket miatta?

Más kategóriában kéne a vonatkozó törvényeket keresni, talán ahol a felelősségükben korlátozottakról írnak.

2016. júl. 29. 15:25
 19/22 kovpet ***** válasza:

Büntetésről volt szó és ez a jog kategória. Itt nincs büntetés, mert nincs bűn.

A felelősség persze megvan, a szülőknek (vagy az államnak) kell ellátnia a gyereket.

2016. júl. 29. 16:08
 20/22 anonim ***** válasza:

Jogi értelemben nincs bűn, az lehet.

De akkor van valamiféle kötelesség nem tevése, elhanyagolás, vagy valami efféle.

Mi van, ha a kislány belehal vagy az abortuszba vagy a szülésbe?

2016. júl. 29. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!