Ha elütök egy őzet, és összetöri az autómat, akkor a vadászati társaság nem köteles megtéríteni a káromat?
Figyelt kérdés
Pár éve még egy rokonomnak kifizették, de most nekem azt mondta a helyszínelő rendőr, hogy ez megszűnt.
90-es táblánál 80-nal mentem, és nem volt vadveszély tábla.
A neten ami jogszabályt találtam, az tavalyi, ennél frissebbet nem találtam, abban még azt írták, hogy de.
Tud esetleg nekem valaki erről linket küldeni, hogy valóban megszűnt. Vagy mostanában valakinek fizettek emiatt?
2016. júl. 10. 00:05
11/14 anonim válasza:
"Kínos lenne, hiszen nem a társaság rakta oda az őzet."
A táblát viszont nekik kéne odarakni, mivel ők tudják, hogy merrefele mozognak az állatok, hol mennek át utakon.
Nekem azt mondták a vadászok, hogy van olyan is, hogy ha oldalról fut neked, akkor mindent fizetnek, mivel nem tudod kivédeni.
12/14 anonim válasza:
Mivel a vadgazdálkodás és vezetés is veszélyes üzem így ezeknek a találkozásakor mindkét fél a saját kárját állja. Ergo senkinek sem kell fizetni a másiknak.
13/14 A kérdező kommentje:
Amúgy oldalról futott nekem, nem lehetett volna kivédeni.
2016. szept. 4. 09:00
14/14 anonim válasza:
Mivel nem volt kinnt a vadveszély tábla, kártérítést kell fizetniük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!