Házasságkötési névváltozásnál megváltoztathatom egyszerre a születési nevem is?
Az apámmal az elmúlt néhány évben rohamosan megromlott a viszonyom, de igazából egész életemben nem volt valami nagy szerepe, mert lelépett amikor kicsi voltam.
Utálok teljes néven bemutatkozni, mindigis utáltam a vezetéknevem, de nem akartam botrányt. Lassan elérkezünk a párommal a házasságig, akkor szeretném felvenni az ő vezetéknevét a sajátom helyett, viszont bosszant, hogy sok papírba a későbbiekben is kelleni fog a születési nevem, és ha gyerekem lesz, neki még több helyre kell majd a lánykori nevem beírnia.
Mondjuk felvehetném az anyám nevét születésinek, és a férjem nevét rendesnek egyszerre? Jó lenne, mert papírokat sem kellene kétszer csináltatni.
Köszi előre is.
Ezt kitöltöd és elküldöd a BÁH-nak, majd az anyakönyvvezetésért felelős államtitkár engedélyezi, ha engedélyezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!