Megváltoztathatom a nevemben az e betűt ë-re? Bővebben kifejtem lent
Figyelt kérdés
Meg szeretném változtatni a vezetéknevemben az e betűt ë re. Mivel édes"apám" vezetéknevét kaptam, de ő lemondott rólam, ezért akarom ezt. Soha nem találkoztam vele, pedig lett volna rá alkalma, nem élt vele. Nem akarok teljes egészében megszabadulni a mostani v. nevemtől ezért gondoltam. Elmúltam 18, f.fi.2016. márc. 1. 10:21
1/8 anonim válasza:
Magyarországon csak a magyar helyesírási szabályoknak megfelelő nevet engednek anyakönyveztetni, nálunk nem létező betűket nem tehetsz a nevedbe.
2/8 anonim válasza:
Az ok érthető, de az már nem hogy ezt szándékozol megváltoztatni a nevedben. Ez így hülyeség és valószínűleg nem engedik, mert nincs ilyen karaktere a magyar ABC-nek. De az anyakönyveseknél tudnak biztosat mondani, egy telefonba kerül az egész.
3/8 anonim válasza:
A neved írásmódját elvileg megváltoztathatod, de csak olyan betük lehetnek benne, ami megfelel a magyar nyelvben használtaknak.
Azaz az "ë" felvétele kizárt, mert ilyen magyar betü nincs. Válassz értelmes megoldást.
4/8 anonim válasza:
Miért nem édesanyád nevét veszed fel?
Attól, mert umlautot raksz egy betűre a vezetékneveden, attól, a név maga nem fog jelentősen megváltozni.
5/8 anonim válasza:
Akkor én holnaptól Kovács helyett K0v@cs leszek.
6/8 anonim válasza:
ma 12:09
Igen ez kábé ugyanilyen béna dolog lenne, én is édesanyám nevét venném fel.
7/8 anonim válasza:
Nem, így nem változtathatod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!