Hol lebbezhetek fel, ha fiatalkorúként helyszíni bírságot szabtak ki rám?
Kb. 3 hete telefonáltam vezetés közben, és ezért helyszíní bírságot kaptam, pedig akkor még fiatalkorú voltam. A 2012. évi 2. törvény IV fejezetében ez áll:
"Fiatalkorúval szemben pénzbírságot vagy helyszíni bírságot csak akkor lehet kiszabni, ha a fiatalkorú annak megfizetését vállalja. Helyszíni bírság törvényes képviselő jelenléte nélkül nem szabható ki
Törvényes képviselőm nem volt jelen.
A kiszabó hatóságnál kérelmezni kell a helyszíni bírság intézkedés felülvizsgálatát (tényállás leírása és annak indokolása, hogy miért volt jogellenes a helyszíni bírság).
Ez azonban korántsem sem azt jelenti, hogy megúszod a büntetést, csak azt, hogy feljelentés lesz az ügyből és a törvényes képviselődet is behívják és az ő jelenlétében folytatják lé a szabálysértési eljárást. Szabálysértési bírság fiatalkorúra is kiróható.
Lebbezni fel meg sehol sem lehet, ez nem igekötős ige.
Hol fellebbezhetek? Hol fellebbezhetem még?
Ha volt elég vér benned fiatalkorúként, hogy szabályellenesen viselkedj, legyen ahhoz is, hogy vállalod a következményeit!
Szándékosan hágtad át a törvényt, a KRESz pedig nem ismeri a "gyerekcsíny" figalmát!
Ha felbelezel a helyszíni bírsággal szemben, akkor feljelentés lesz belőle. Kapsz a nyakadba egy rendőrségi eljárást és sokkal többet fogsz fizetni, mivel abban az esetben már magasabbak a büntetési tételek.
Örülj inkább, h így megúsztad, fizesd ki és tanulj belőle!
Mennyire vágtak meg, 20-30k?
A helyszínen valószínűleg tájékoztattak arról, hogyha nem ismered el a szabálysértést úgy feljelentenek. Megijedtél gondolom, akkor már nem volt nagy a szád, s inkább kussoltál és átvetted a csekket. Nah, ha ez ellen fellebbezel akkor 30k az illeték eleve, plusz mellé az a csomó idő és idegeskedés ami lesz, majd mivel a jogi kultúrája a családodnak zéró, ezért kell majd egy ügyvéd is, ami 20-30k megint. A végén az lesz, hogy eljárási hibát korrigálják, s kisebb összegre büntetnek, és mivel büntetnek az illetéket se kapod vissza. Buktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!