Dalszövegekbe, esetleg versekbe szabad ilyet beleírni, vagy akár fel is jelenthetnek/beperelhetnek érte?
https://www.youtube.com/watch?v=MnhS2BEHQek
Egész jó kis szám, pedig nem hallgatok sokat rapet.
Erre gondolok:
"Megúszhatod szárazon, mint a rezesova ügy hogyha van haszon.. Szívd fel a port mint Császár Előd, egy rendőr gyilkos hány évet tölt? Rácsok mögött hogyha van neved, tudod a Vajna k*rvája megvehet."
Mostanában én is írtam pár verset, sőt dalszöveget is, ha esetleg írnék hasonlókat, és megjelentetném valahogy, be tudnának perelni érte?
Vagy ez nem meríti ki a sajtószabadságot?
Igazából nem tudom, mert ugye volt a Puzsér kontra Hajdú ügy is.
Lehet írni ilyen szövegeket, de ha a név szerint emlegetett valaki feljelenti, akkor igen szaftos büntetésre számíthat a szerzö személyiségi jogok megsértése meg hírnév rontása miatt.
AZ nem sajtószabadság, hogy valakiket név szerint megpróbálsz lejáratni, nem véletlen, hogy a híreiben sem nevezik meg a gyanusítottakat.
Én csak tájékoztatást kértem nyugi, még nem írtam ilyet :D
Köszi amúgy a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!