Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lemondhatok-e a TB-fizetési...

Lemondhatok-e a TB-fizetési kötelezettségemről?

Figyelt kérdés

természetesen az ezzel járó ''előnyökről'' is.

sok sok egészségügyi gondom volt már, sajnálom rá a 4.000 forintot havonta, a tartózkodási címem miatt a háziorvosok illetve kórház is elutasított, Budapesten élek és vidékről jöttem fel, de mivel nem tudtam igazolni, hogy itt lakok, beutalót se kaptam a kórházba, mindenképpen leszeretnék mondani, hogy legalább a következő években már ne vonják le tőlem, hisz számomra így semmi haszna. A betegségeim házilag kellett megoldanom 21 évesen olykor magánorvosra spóroltam össze, és mégegyszer mondom a háziorvos azon az alapon utasít el, hogy nem itt élek..

2016. jún. 30. 18:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Hát figyelj, ha továbbra is magad oldod meg az egészségügyi gondjaidat, mint mondjuk a középkorban, akkor jó esélyed van rá, hogy nem kell már túl sokáig agyalnod ezen a kérdésen.

Amúgy is felesleges agyalni, mert ez alól nem lehet kibújni, mindenki köteles fizetni valamilyen formában, és ezért cserébe teljes körű orvosi ellátás jár.

Ha viszont a sarkadra állsz, keresel egy orvost, aki fogad, és utána meg kiveszed a részed a közösből, és befizeted azt a rongyos 7000 forintot, ami után mindent kifizet neked az OEP, akkor sokkal jobban fogsz járni.

2016. jún. 30. 19:53
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

4000? Mikor fizetted utoljára, 2007-ben?

Lemondhatsz róla amúgy perzsze, csak pár hónap vagy egy-két év után érkezni fog egy szerelmes levél, kamatostul behajtják rajtad.

2016. jún. 30. 20:12
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Az a 4000 már van 7 is szerintem
2016. jún. 30. 22:02
 14/17 anonim ***** válasza:

A TB- adó módjára beszedik, akár utólag is.

Az esetben, ha munkanélküli vagy, és már a munkanélküli ellátásból is kiestél, akkor is érdemes fizetni, bármikor lehet baj, és akkor a teljes ellátás díját kiszámlázzák neked. (elég egy elesés, bokaficam vagy tőrés: mentő+sebész+röntgen, a számla lesz pár százezer!)

2016. jún. 30. 22:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem számlázzák mi, Magyarországon magyar állampolgárként nincs ilyesmi. Ettől meg kötelező fizetni, az elmaradt járulékot utólag is behajtják.
2016. jún. 30. 23:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Amúgy ja, én is 7050-at fizetek.
2016. júl. 1. 01:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Természetesen nem, mivel ez adójellegű kötelezettség, nem biztosítási (a nevével ellentétesen).
2016. júl. 1. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!