Lemondhatok-e a TB-fizetési kötelezettségemről?
természetesen az ezzel járó ''előnyökről'' is.
sok sok egészségügyi gondom volt már, sajnálom rá a 4.000 forintot havonta, a tartózkodási címem miatt a háziorvosok illetve kórház is elutasított, Budapesten élek és vidékről jöttem fel, de mivel nem tudtam igazolni, hogy itt lakok, beutalót se kaptam a kórházba, mindenképpen leszeretnék mondani, hogy legalább a következő években már ne vonják le tőlem, hisz számomra így semmi haszna. A betegségeim házilag kellett megoldanom 21 évesen olykor magánorvosra spóroltam össze, és mégegyszer mondom a háziorvos azon az alapon utasít el, hogy nem itt élek..
"sok sok egészségügyi gondom volt már, sajnálom rá a 4.000 forintot havonta"
fuck logic
sok sok egészségügyi gondom volt, sok a 4000 forint....
később írtam, hogy házilag oldottam meg a betegségeim
fuck logic, olvasd végig
Magyarországon szabad orvosválasztás van, tehát teljesen mindegy, hogy hol van a lakcímed, ha az ország másik végén van háziorvosod, aki vállal, akkor ott van és elvállalnak.
Ha olyan gondod van, akkor pedig ha ad beutalót, akkor ott is ellátnak.
És nem, nem mondhatsz le róla. Meg aztán az mondod, hogy sehol sem látnak el, meg havi 4.000, stb. És ha netán baleseted lenne, akármilyen életmentő műtétre lenne szükséged, akkor szerinted ha nem lenne TB-d, akkor azt a több százezres kórházi ellátást mégis mi a fenéből fizetnéd ki???
Meg aztán most nem ezért vagy azért, de a testvérem is évek óta fenn él Budapesten, 200 km-re van állandó lakcímmel bejelentkezve, Budapesten csak tartózkodási helye van, ennek ellenére mégis ellátták mind háziorvosnál, mind pedig kórházban...
"sok sok egészségügyi gondom volt, sok a 4000 forint.... "
Nekem is sok-sok egészségügyi gondom volt, 2 éven belül 2 nagy műtét, 1 kisebb műtéti beavatkozás, különböző tükrözéses vizsgálatok, vérvételek, stb. Ha nekem ezt mind ki kellett volna fizetnem, mert nem lett volna TB ellátásom, hát szerintem az alsóneműm is ráment volna...
Nem lehet lemondani.
Viszont, ha sok bajod van, akkor nem is érdemes. Inkább azt old meg, hogy legyen papírod arról, hogy valójában hol laksz. És akkor nem lesz gond a beutalókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!