Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Börtönben voltam 1,5 évig...

Börtönben voltam 1,5 évig 2000 ben kaphatok tiszta erkölcsit?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 17:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Először is szögezzük le:Tiszta erkölcsit előbb kap az ember,minthogy ténylegesen törlik a nyilvántartásból.Ez az úgynevezett mentesülés a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.A Btk. szabályozza.Ez tényleg 5 év.Ezután még a nyilvántartásban benne vagy,ott sem életed végéig,de azt nem tudom,pontosan meddig.Azt viszont csak akkor veszik elő,ha biztonsági őrnek,rendőrnek,katonának,tűzoltónak(és szerintem ezzel nagyjából vége is)akarsz menni,vagy fegyvert akarsz,illetve akkor ha megint csinálsz valamit.Szinte mindenhol máshol,ahol ki van írva,hogy büntetlen előélet a feltétel,AZ VAGY.Persze valójában nem vagy az,de tulajdonképpen a törvény felhatalmaz rá,hogy annak valld magad,és az erkölcsid is úgy néz ki,mintha az lennél.És ez így van rendjén.Ne legyen valaki élete végéig megbélyegezve olyanét,amiért már letöltötte a büntetését.Tehát ha állásinterjún megkérdezik,hogy voltál-e büntetve,NEM VOLTÁL.
2010. ápr. 13. 21:51
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Igen állás miatt kérdeztem :)
2010. ápr. 14. 14:22
 13/19 anonim válasza:
73%

Kedves mindenki, ha nem tudjátok a választ egy kérdésre, akkor minek írogattok?

Tehát, akkor kaphatsz tiszta erkölcsi bizonyítványt, ha letelt az az időtartam amit maximálisan lehetett volna kiszabni arra a bűncselekményre amit elkövettél.

2010. ápr. 18. 08:36
 14/19 anonim válasza:
73%
Előző, vagyok. Az előttem szóló persze kivétel a mindenki alól, csak az ő válaszát most vettem észre. Bocsi.
2010. ápr. 18. 08:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem igen.Asszem 5 év után évűl.
2010. ápr. 18. 15:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Pontosan, erkölcsi bizonyítványt kapsz. Feddhetetlenséget nem, az jelenti azt, hogy soha sem lettél volna büntetve. Ez utóbbi tényleg csak a hivatásosoknak, meg a biztonsági őröknek kell. Postán kérj nyomtatványt az erkölcsihez.
2010. ápr. 19. 08:53
 17/19 anonim válasza:
Szia ha lopásért kaphatsz 5 évet, akkor az ítélet után 5 ével kaphatsz tiszta erkölcsit!
2010. ápr. 20. 07:54
 18/19 anonim válasza:
Egyébként tényleg mentesülhet valaki a büntetett előélet következményei alól elévülési idő elöt is, tehát kaphat un. menteítést az ítéletéhez akár már kiróváskor is,de eről a bíróság külön rendelkezik tehát nem jár automatic, és kérvényezni is kell!
2010. ápr. 20. 07:59
 19/19 anonim ***** válasza:

04-13 17:29. ! Csak egy vessző maradhatott le, miért nem érted úgy ahogy írta!

Nyilván 2000 évtől töltötte a másfél évet.

A végére csak kaptunk értelmes választ.

2010. ápr. 21. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!