Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most mit csináljak? Lealázott...

Most mit csináljak? Lealázott a behajtó csávó a utcánkba és a szomszédok nem állnak velünk szóba. Lehet valamit lépni?

Figyelt kérdés

Megjött a csávó hatalmas Audival jól láthatólag lefotózta a házikót majd ordibált, hogy mikor fizetjük ki a tartozást.

Na, hozzáteszem, egyáltalán nem aggódtam mert cég alkalmazottja, semmi jogköre nincs, még nincs peresítve a eljárás. ( számlavezetési díj )

De, nem lehetne a bankhoz fordulni, hogy a csávó banktitkot sértett, mert hivatalosan a bankot képviseli, ilyet meg nem csinálhatna. Szomszédoknál elindult a pletyka, kiröhögnek, gyerekekkel nem állnak szóba a ő gyerekeik ( mint a filmekbe ) a gyerekeim félnek, ha megáll valaki a ház előtt autóval egyből remegnek és sírnak. Mondjuk eddig se voltak valami bátrak.

ÜGYE: nem kaptam levelet, hogy fennáll a tartozás

Hívtam egyből a hasonló munkát végző ismerősöm, elmondtam neki, hogy mi a helyzet, és szerinte ez banktitok megsértése, és amit csinálnak az is effektív nem tartozik harmadik félre a ügy még nem jogerős bírósági ítélet van ellene azaz végrehajtás.

Most ezeket én átlátom, a legfőbb gondom ellen nem tudok mit tenni.

DE: aki nem ért ehhez és feleslegesen riogatják, majd szinte megörül ezzel együtt nem tudja a jogait ilyenkor azokra ki figyel? Hány ilyen volt már, hogy lealázták civilek ilyennek, erre ismét senki se figyel. Ilyenkor hol vannak a emberi-jog védők? Mert illene ilyen dolgokkal is foglalkozni.

A végrehajtó, se megy ki az adóshoz, előzetesen küld egy végrehajtási lapot, majd ha nem jön be az ügyfél akkor kénytelen kimenni, igazolványt felmutatni és csak az adóssal vagy közeli hozzátartozójával intézni az ügyet.

Az árverés az más megint ügye, ebbe ne menjünk bele mert az teljesen sajátos téma(ott ügye jelen kell lenni a végrehajtónak és csak az engedi be a kíváncsiskodókat vagy épp a vevőket -utóbbiból érzésem szerint több van-.

2016. jún. 23. 15:01
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és persze a álságos duma, hogy ne dumáljak addig míg csak egy semmi adós vagyok, annak annyit, hogy holnap megyek kicsenetni a számlavezetési díjamat abban a esetben ha....
2016. jún. 23. 15:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Meg,hogy most a jogokkal jövök, persze kötelezettségek is vannak, tudom. Most aki felveszi a pénzt a banktól és direkt nem fizet ( mert van olyan) az nem tudom szerintem megérdemli a sorsát, de az se úgy, hogy civil kezébe menjen a ügy...
2016. jún. 23. 15:09
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Milyen bankszámlád volt, hogy a számlavezetési díjad a házaddal egyenértékű?
2016. jún. 23. 16:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Mivan? És ki adott neked 100%-ot? 4 ezer forintos parkolási díjra is jöhet a házra a foglalás ha nincs másom EMBER! Gondolkozz már. A banki kiadta egy külsős cégnek a ügyem és se a bank se a cég nem tájékoztatott csak kijött a csávó és lealázott.... 15 ezer forintos számlavezetési díjam volt kb. mert anno ott volt a folyószámlám csak mivel magyar bankban jobban bízok átmentem oda, és nem figyeltem a díjra arra a havi 500ft-ra mert náluk annyi a számlavezetési díj...

JAJ. úgy rendet tennék a fejetekbe e téren srácok!

2016. jún. 23. 19:39
 5/7 A kérdező kommentje:
és ügye a végrehajtó foglal,ikasszózhat ( nem tudom helyesen írtam e le) árverezhet... a behajtó NEM!!!!!! :)
2016. jún. 23. 19:40
 6/7 anonim ***** válasza:
2,5 évig rá se néztél az egyenlegedre?
2016. jún. 23. 21:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem... és nem küldtek papírt. se e-mailt se semmit, csak ezt a állampolgárt..
2016. jún. 23. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!