Hogyan lesz végrendelet?
Eltartási szerződés tényleg jobb lenne.
"Én dönthetek a vègrendeletèről?"
Te a sajátodról dönthetsz. Az övéről nyilván csak ő.
Köteles rész kikerülhető lenne, ha édesanyád élne a kitagadással, miszerint feléje se néznek és méltatlanok az örökségre. Megint csak közjegyző kell.
Nyilván arról van szó ebben az esetben, hogy az anya nem akarja kitagadni egyik gyerekét sem vagy megfosztani az örökségétől, akkor sem ha nem látogatják. Erre csak a gondozó gondol.
#4-es jól írja, nem értem miért van lenullázva.
Én a nagynénémet ápolom napi szinten és ha esetleg elhunyna gyermek hiányába kapnék van 20 millió kp-t 4 ingatlant,meg szőlőt. De sanszos, nem él a néni a lehetőséggel mert nem vagyok vallásos, szóval bár nem tudok róla kitagadhatott mert ateista vagyok, jelen esetben a egyház kapja a fenn említett vagyont én meg aki 12 éve ápolom a nagy semmit... ez ilyen, nem az örökség számít hanem az, hogy köteles vagyok ezen kívül ellátni hiszen egyetlen rokonom a nagyvilágba, bár én se gondoltam volna, hogy 32 évesen egy 101 éves nénit kell ápolnom, mert nem akar elmenni a szoc. otthonba, bár nem is engedném, nem bírná. Inkább bántson engem, mit sem őt ott.
Ha elhunyna akkor vagy kifizeted a részüket a tesóknak vagy feleztek...
"köteles vagyok ezen kívül ellátni hiszen egyetlen rokonom a nagyvilágba(N)"
Tudtommal csak egyeneságon él tartási kötelezettség, akkor is csak bírói ítélet alapján. A szülőd testvére nem egyenes ág.
Ha te eltartási nélkül ápolod 12 éve (ráadásul úgy, hogy esélyes, hogy nem is örökölsz utána), akkor vagy nagyon szereted őt vagy nagyon nagy balek vagy, már ne haragudj.
Most az egyházi vonalra nem írok semmit, pedig lenne véleményem, de ez itt off-topic.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!