Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az iskolában félévente 3...

Az iskolában félévente 3 alkalommal lehet szülő által kikérni a diákot. Köteles-e az osztályfőnök elfogadni azt?

Figyelt kérdés
Még nem használtam ebben a félévben csak egyszer. Az év végi kétnapos kirándulásra nem mennék el, (ne kérdezd miért) és azt szeretném leigazoltatni a szüleimmel. Az osztályfőnök meg egy idióta, és azért hogy kib@sszon velem azt mondta hogy nem igazolhatjuk le és az iskolában kell lennem a kirándulás napjain. (Az egyik nap szombat, így csak 1 napot kéne) Kérlek, a kérdésre válaszolj, és ne engem kritizálj mert ilyen véleményem van.

2016. máj. 25. 15:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A rosszullétről lehet orvosi igazolást szerezni.
2016. máj. 25. 19:49
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Azon a napon megjelensz a háziorvosodnál, arra a napra minimum ad orvosit, és kész.

Másrészről meg ha anyád felhívja h igazolni akarja, mert xy programotok lesz (bármit be lehet kamuzni, mindent el kell fogadniuk, akár mozi, családi összejövetel stb) akkor meg nem mondhatja hogy nem igazolja le.

2016. máj. 28. 10:19
 13/17 anonim ***** válasza:
16%

"Másrészről meg ha anyád felhívja h igazolni akarja, mert xy programotok lesz (bármit be lehet kamuzni, mindent el kell fogadniuk, akár mozi, családi összejövetel stb) akkor meg nem mondhatja hogy nem igazolja le."

De mondhatja! Akkor, ha rájön, hogy kamu! De fenenagy jogászok lettek a szülők is! De bezzeg kötelesség terén nem ismerik ennyire a szabályokat! De felháborodni is tudnak!

2016. máj. 31. 09:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó kiigaizátása.

Amint láthatod, a kérdező az osztálykirándulásra nem akar elmenni.

Mi az, hogy kötelessége szerencsétlennek ott lenni az osztálykiránduláson?

Menj TE a kérdező helyett, ha annyira kötelessége elmenni nyár elején, bsz*tt melegben, amikor az ember megd.glik osztálykirándulásra!

2016. máj. 31. 15:08
 15/17 1112 ***** válasza:
Hát, én asszem,hogy talán az igazgatónak is adhatnál ilyen kérelmet v mit, hogy engedjen el aznapra. Viszont akkor meg a tanár lehet, hogy ideges lesz, hogy megkerülted őt, ofődre gondolok, és akkor lehet, hogy rád száll. Vagy valamelyik szülődet ha beküldenéd fogadóórára. Habár nem tudom, lehet, hogy az is rosszul sülne el. Meg mondjuk azt sem tudom, hogy hány igazolatlant adnak, ha kihagyod a kirándulást. Meg pl valami támogatást is meg tudnak tőle szüntetni. Nekünk 11 óra volt a határ, nem tudom, nektek pénteken mennyi órátok van. De szerintem amúgy az orvosit el kéne fogadnia. Meg szerintem a szülői igazolást is. Kikérést azt nem tudom, de szerintem azt meg az igazgató szokta eldönteni, hogy megfelelő-e az adott indok, hogyha előre ki akarod kérni. Utólagos igazolást meg szerintem köteles lenne elfogadni. De nem tudom. Meg mondjuk azt se, hogy osztálypénzből megy-e a fizetés. Mert akkor még arra lehetne esetleg hivatkozni. Hát, de nem tudom. Elég nagy szívás, ha az osztályfőnököd utálja a gyerekeket. Ez egy kirándulás, és neked lenne szíved joga eldönteni, hogy akarsz-e menni, meg ennek akkor lenne értelme, hogyha szívesen menne az ember, mert ha kényszerből, erőltetés hatására , akkor talán nem lesz olyan jó. Az egyéni igényeket is figyelembe kéne venni egy osztályfőnöknek, hogy te akarsz-e menni, a diáknak mi a jó. Mert ha nem élvezettel mennél, akkor kész. Ráderőszakol valamit tényleg erőszakkal , ergó nem is vagy fontos neki, pedig kellene, hogy a tanárnak fontos legyen a diák.
2016. máj. 31. 15:27
 16/17 1112 ***** válasza:
*nem az, hogy semmibe veszi, és ráderőltet valami programot, mert ő egy kis hercegkisasszonynak képzeli magát, és megparancsolja, úgy óhajtja, hogy menjél, mégha te nem is akarod. Meg rendelkezik mások élete fölött, ezt milyen alapon teszi má?
2016. máj. 31. 15:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Remélem nem hagytad magad és nem mentél el annak a büdös tehénnek a kirándulására.

Nagyon felháborító ahogy az ilyen disznók arra használják tanári státusukat, hogy gyerekek fölött hatalmaskodjanak.

2016. aug. 16. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!