Fiatalkori Házasság? Lerágott csont, de fontos.
Adott szituáció: 2015.04.26.-án Jöttünk össze a barátnőmmel. 1-2 hónap után névlegesen hozzánk költözött. Életvitel szerűen tartózkodott nálunk. Az édesanyja 2-3 havonta agresszívan fellépve követelte, hogy költözzön haza. A barátnőm fél tőle ezért megtette minden alkalommal. 11 hónapig lakott nálunk 1-1 hetes megszakításokkal. Kialakult egy napi életritmusunk. Reggel 5 kor kelés ő ment iskolába én reggel 7 kor dolgozni. Amikor mindketten hazaértük ő leült tanulni én pedig elfoglaltam magam. A délután hátralévő részét egymással töltöttük, filmeztünk, sportoltunk stb... Este jött a "kötelező" sorozat majd fürdés alvás. 2 hete az édesanyja tajtékzott. Sikítva hívta fel, hogy (idézem: Takarodj hazafelé, mi a f*****t gondolsz te magadról stb...) Sírva, de hazament. Az elmúlt két hétben elkezdtem intézni a házassági kérelmünket, ügyvéd stb...
Persze mindezt megbeszéltük, és kérte, hogy csináljak valamit mert ezt nem bírja. A tanulmányi eredményei romlanak, pihenni nem tud. Szinte csak házi csicskának van tartva. Szeretjük egymást, bármit megtennék érte, hogy javítsak a helyzetén. Szerintetek a gyámügyi hivatal egy hasonló történetre megadja az engedélyt?
Barátnőm 17 én 22
ui.: Elnézést az összefüggéstelen írásért.
Nem akarlak lelombozni,de az ilyen fiatalon kötött házasságoknak gyakran válás a vége.
18év alatt csak szülői engedéllyel házasodhat.
És utána te szeretnéd eltartani is?
Ezzel csak az a gond, hogy szinte biztosra veszem hogy ez a "tini lány idősebb pasihoz menekül a szülők elől"-effektus. Te pedig örülsz, hogy valakiről gondoskodhatsz és valaki rád van utalva.
A gond az, hogy 3 év múlva teszem azt már nem lesz rád utalva, neked meg nem kell gondoskodnod róla...
Na PONT ezért mennek tönkre a fiatalok házasságai.
Szerintem is várjátok ki azt a pár hónapot,amíg 18 nem lesz a lány.
Bántalmazzák fizikailag?
Mert egyedül ebben az esetben nem várnék,de akkor a gyámügy is segíthet.
Viszont ha csak csicskáztatják,az nem egy olyan kemény dolog,rengetegen élnek így,nem 1 évig,hanem évtizedekig.
A házasság sok bonyodalommal jár,és csak jobban magatokra haragítjátok az anyát.
Amúgy a személyeddel van baja az anyának,vagy csak szimplán nem akarja,hogy fiúzzon?
Menjen vissza a lány,az anyának meg ebben az esetben nem kell elmondani mindent,hogy együtt vagytok.Max 1 évig kevesebbet találkoztok,ha nagy a szerelem(feltételezem nagy,mivel házasság is szóba került),akkor kibírjátok.
Utána meg már nem tehet semmit az anyja,ha 18 lesz.
Felesleges hercehurca ez a házasságötlet.
Azért nézzük már az érem másik oldalát is. 16 éves lány engedély nélkül odaköltözik a pasijához. Ezen mégis melyik szülő ne lenne kiakadva? Vagy te talán elfogadnád ugyanezt, ha lenne lányod?
Csicskáztatás mégis mi? Ki kell takarítania maga után, vagy levinnie a szemetet? Nem csodálkozom, hogy csak panaszkodik, de nem látja át reálisan a helyzetet.
Anya pedig (mégha nem is a legjobb módon teszi), azért mégiscsak törődik a lányával, különben eddig se kereste volna.
#8 Az anyjának pusztán annyi a baja, hogy én nem szponzorálom az ő kiadásait. A barátnőm semmiben nem szenved hiányt ellentétben vele. Fáj neki, hogy hónap végén is el tudunk menni étterembe, van félre tett pénzem/ünk. Amíg ő mindkét lányának az összes bejövő pénzét feléli. ( Árvasági, családi stb...)
#9 A lány 17 éves, a kapcsolatunk elején töltötte a 16-ot.
Nem pusztán az, hogy maga után kell takarítania. Az természetes. Viszont az amikor a "kedves" mama a """fizikailag megterhelő"""" közmunka után hazaér abban a pillanatban kiosztja a feladatot. Mosogass, porszívózz, főzz, moss, stb... Amíg ő bevonul a szobájába, az éppen aktuális kanival bájcseveg telefonon vagy nem meglepő módon alszik. Persze, ha bármi miatt fel meri ébreszteni, akkor Áll a bál a tanyán, hogy mit képzel magáról. Ő FÁRADT és most álljon le az egész világ. Röviden tömören. Nagyon elszállt agyú a mami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!