Lehet hagyatékolni egy 10 éves gyerekre?
Figyelt kérdés
A házunkat most fogjuk iratni nagyapa nevére /az anyja utan/, azt nem tudom miert nem a szuleimre,de nem is ez a lenyeg, hanem hogy iratasnal hagyatékolni akarjak a 10 éves hugomra a hazat,hogy majd ha nagyapa meghal, egybol a tesomra szalljon a haz, engem pedig ki kellesz fizetni-e a hazbol, mert ha nem teszi,akkor az a birosagon kisemmizesnek fog tekintodni, es igenyt tarthatok majd a hazra /ha jol tudom/
De ha pl tesom nem lesz még 18, és nagyapa ne Adjisten meghal,akkor nem mehet még az ő nevére a ház,tehát akkor ez hogy lesz? A bíróságé lesz a ház,míg nem tolti be a 18-at?
2016. máj. 9. 17:38
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor már lehet a nevén a ház?
2016. máj. 9. 18:01
3/4 anonim válasza:
Újszülött nevén is lehet ház, mivel az ember születésétől fogva jogképes.
4/4 anonim válasza:
Ha a nagyapád végrendeletileg a hugodra hagyja a házat, akkor téged nem kell kifizetni, neked a nagyapádtól nem jár kötelesrész, az annak a szülődnek jár, akinek a nagyapád az apja. Te nem tarthatsz igényt a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!