Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire tipikus az, hogy az...

Mennyire tipikus az, hogy az ügyvéd szánt szándékkal elcseszi az ügyet, csak mert fontosabb neki a jó kapcsolat megtartása a bíróval?

Figyelt kérdés

Én egy ilyennek vagyok az áldozata, kb keresztbe álltak a szemeim, hogy nagyjából mindennek az ellenkezőjét mondta a tárgyaláson, mint amit megbeszéltünk, aztán gondolom érezte is hogy sáros, mert utána meg szinte futva menekült, nehogy beszélnie kelljen velem, mert a szemembe se mert nézni.

Ez főleg vidéki falubírságokon elég jellemző, hogy az ügyvéd inkább hagyja elúszni az ügyet annak érdekében, hogy a bíróval ne zördüljön össze + a másik ügyvéd-kollegájával se romoljon meg a kapcsolat?

Azaz a képviselt ügyfél a legutolsó szempont ezek szerint?

És ha igen, mit lehet tenni? Adjak fel olyan hirdetést, hogy igazi tökös ügyvédet keresek, aki netán ellent mer mondani, ha egyszer az objektív bizonyítékok is azt mondják és nem csak bólogat arra is, ami pedig egyértelműen nem úgy van?

Bp-en nyilván más a helyzet, de én úgy látom, hogy vidéken képtelenség pereskedni a rendkívül erős összefonódások miatt. És ez még "semmi", büntető ügyekben olyat is hallottam, hogy az ügyvéd visszamondja az ügyész haverjának azt amit az ügyfele mond neki, mert mégis kis város, esetleg még plusz egy helyen, egyszerre is végeztek, azaz megint ott tartunk, hogy nálunk az ügyvédi képviselet tényleg teljesen formális csak. Nem hogy érdemi haszna nincs, hanem pont az ügy elcseszését szolgálja, és mindez csak azért, mert fontosabb neki a haverokkal való jó viszony ápolgatása, persze a lóvét azért zsebre teszi, azzal nincs gond.

Szóval mennyire jellemző ez?

2016. máj. 7. 10:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

dehogy azt várja, az ügyfél csak azt várja, hogy ne az ügyvédkollégával való jó viszony megtartásának rendelődjön alá maga az ügy is, még ha így azt el is veszti.

de igazából tökre bírom h mindenki játssza a nagy naivat, aztán emberek ... azért gondolkodjunk már hol is élünk könyörgöm ...

Bizony létezik falubíróság. Bp-iként elhiszem, ha fura neked, de hogy vidéken olykor mi folyik, azt sztem akkor meg se tudd.

2016. máj. 26. 10:01
 12/18 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy mi az a bizonyos mozzanat egy ügyben, ami miatt az ügyvéd "alárendelődik" a bírónak.

És mi az a falubíróság?

2016. máj. 30. 19:40
 13/18 anonim ***** válasza:

Falubíróságról sosem hallottam még, pedig megfordultam egy pár helyen. :D

Járásbíróságra gondolsz??

2016. máj. 30. 19:42
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen. De oké, elismerem, budapesti számára ezek felfoghatatlan jelenségek, de tudod egy komáromi vagy esztergomi (hogy kisebb helyet ne mondjak, de ez is csak a példa kedvéért, szóval nem róluk van szó!!) minden a kapcsolatok alapján működik, teljesen mindegy, mi az ügy és mi a jog, ha egyszer a bíró az XY-nak a valakije, nincs olyan isten, hogy ellene hozzon ítéletet, akár még nagyon durva húzások árán is ...

Nézd, én se hittem, amíg meg nem tapasztaltam ... de most már néhány talpraesettebb ügyvéd azért kezd felvilágosítani a magyar valóságról, és én is azt mondom, hogy TE JÓ ÚR ISTEN, MI VAN ITT ....

de nyilván neked se kell bizonygatnom a minőségbeli különbséget mondjuk egy kiskunfélegyházai falubíróság jogismerete és jogalkalmazása és egy fővárosi törvényszék eljárása között ...

2016. máj. 31. 08:06
 15/18 anonim ***** válasza:
Van konkrét ismereted is arról, hogy a bíró valakinek a valakije, vagy csak ilyen sejtéseid?
2016. máj. 31. 10:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Egyértelműen elmebeteg, nem kell rá hallgatni. Még a bíróságok nevét sem tudja megjegyezni, de a működésükhöz aztán tényleg nagyon ért. :D

Ilyen elmeroggyant emberektől mentsen meg az ég...

2016. máj. 31. 18:33
 17/18 A kérdező kommentje:
sajnos túlságosan konkrét az ismeretem,igen. de ami még viccesebb, hogy ezek azt is megengedhetik maguknak, h cseppet sem leplezik. miért is? mert tudják h tehetetlen az ember ... ennyi
2016. máj. 31. 23:40
 18/18 anonim ***** válasza:
És mi az a konkrétum?
2016. jún. 1. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!