Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Télen Hévízre megyünk. Hordhat...

Télen Hévízre megyünk. Hordhatom ott a szovjet usankam?

Figyelt kérdés

Hévízen minden második túrista ruszki és csak ez az egy normális sapkám van. Vihetem az útra vagy nem? A ruszkik megszólnak a sapkarózsám miatt?( A sapkarózsa egy vörös csillag sarló-kalapáccsal.)

14éves Lány vagyok

2016. máj. 5. 09:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Korrigálok:ha oktatás céljából használják nem büntetendő, ha csak viselik,de más bűncselekmény nem valósul meg,akkor vétség és elzárással büntetendő.A bűncselekmény csak "efelett" jön.
2016. máj. 5. 20:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Ne vezessétek félre a kérdezőt! 2013 óta úgy áll a jogszabályban, hogy CSAK AKKOR valósul meg bűncselekmény, ha a jelkép használata szándékosan a köznyugalom megzavarására, illetve emberek, társadalmi csoportok provokálására, megsértésére irányul. Szóval a kérdezőt nem fogják bilincsben elhurcolni fürdőzés közben. Az már más kérdés, hogy a véreskezű bolsevik rezsim áldozataira való tekintettel nekem eszembe nem jutna ilyen sapkát felvenni, függetlenül a hatályos törvényektől. De hát te tudod.
2016. máj. 7. 00:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Vedd le róla a sapkarózsát és probléma megoldva, de új sapkát is lehet még venni télig. Sosem értettem miért gondolja bárki is, hogy jópofa. Semmit nem von le a sapka értékéből, ha leszeded róla, sőt. Édesanyám legidősebb testvérét agyonlőtték 56-ban, ha velem jönnél szemben egy ilyen sapkában, én venném le Rólad. Mutassunk már némi empátiát embertársainkkal szemben! Mivel csak 14 vagy, ha magadtól nincs ennyi eszed, akkor a szüleidnek lenne a dolga figyelniük arra, hogy ilyen sapkát ne viselj.
2016. máj. 7. 15:26
 14/14 anonim ***** válasza:
#12:Igen,csak az akérdés,hogy az adott bíróság,mit ítél alkalmasnak a köznyugalom megzavarására?Szerintem simán megtörténhet,hogy a horogkeresztes pólóban,vagy vöröscsillagos,sarló-kalapácsos usankában sétálgatást is, ha feljelentés történik.Annyiféle eltérő,sőt egymásnak homlokegyenest ellentmondó bírói ítélet született már ugyanazon ügy kapcsán,hogy én továbbra sem nevezném kockázatmentesnek a dolgot.
2016. máj. 7. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!