Mit tudnék tenni, hogy a lakhelyemen ne büntessenek meg?
Szóval következő héten fizető parkolóvá válik a utcánk. Ezzel nem is lenne gond ( vagyis de újabb sarc ) csak erről mi lakók nem kaptunk semmi értesítést csak el kezdték letenni a parkoló órák alapköveit.
Megkérdeztem, ez esetben egy családban egy autó kap parkolókártyát. Ennek örülök mert 1 autóval ingyen parkolhatok a házunk előtt, -ez felettébb jóindulat a önkormányzat részéről -
Na de jön a csavar. 3 autónk van. Venni kéne 2 parkolókártyát összesen 100.000 forintért évente.
Kitaláltam, hogy a házunk előtt fog 2 autó ( úgy értsétek, mintha a hídon állnék csak ez nem híd hanem kapubejáró) állni 1 a sárba 1 pedig betonon. 1 pedig amit kevésbé használunk az pedig a parkoló kártyát kapja.
Kérdem én, ez így helyes ? Ház előtt nem lesz felfestés, kizárólag csak a szembe lévő oldalon.
Hogy a kérdésem érdekes legyen kitaláltam, hogy illusztrálni fogom.
Vegyük példának Budapest Bodor utcát úgy állítottam be a google autót, hogy bal oldalt a autók parkolnak, az lesz a felfestett rész, viszont a jobb oldalt lesz a kapubejárónk ami nem lesz felfestve. ( link: [link] Tehát jobb oldalt állhatok ?
Hasonló helyzetben mi kivonultunk és elzavartuk a munkásokat.
Fontos részlet, hogy volt jelen egy TV is mivel két autóban voltak verőlegények, akik egy idő után elhúztak (gondolom kamerák előtt nem akartak dolgozni)
A "vállalkozó" pedig dühöngött, hogy az önkormyányzat becsapta, és nem üres a parkoló.
Ez mikor volt?
Nálunk a önkormányzat a felelős a parkolásért, nincs szerintem külön cég erre.
KB. 10 éve
A gyenge pont, hogy a szomszédok ott legyenek. A tömeggel szemben az önkormányzat is meghátrál (nálunk is az önkormányzat akart bevételt). Az a lényeg, hogy legyen kamera és sok ember. (A kamera biztosítja, hogy az önkormányzat/vállalkozó ne használjon verőembert).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!